Main Content

Neymar a Lokomotiv Moskva? Brazílska hviezda mohla hrať v Rusku!

sobota, 10. február 2018 13:18 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Brazílčan Neymar je najdrahším futbalistom histórie a aktuálne oblieka dres francúzskeho Parížu Saint-Germain. Reálne však existovala možnosť, že by N10 hrával v ruskej najvyššej súťaži. 

Neymar v letnom prestupovom období prestúpil z FC Barcelona do Paríža za 222 miliónov eur a stal sa najdrahším hráčom futbalovej histórie. Predtým, ako odišiel zo Santosu na starý kontinent, zaujímali sa o jeho služby viaceré európske kluby.

Jedným z nich bol ruský celok Lokomotiv Moskva, ktorý na príchode talentovaného Neymara z Brazílie pracoval už v roku 2008. Prezident klubu Nikolai Naumov pre ​Sport-Express prehovoril o tom, ako mohol jeden zo súčasných najlepších hráčov sveta odísť do Ruska.

„Rozmýšľali sme nad tým, či sa oplatí alebo neoplatí kúpiť Neymara. Seriózne sme ho chceli. Naši skauti leteli do Brazílie, aby ho sledovali. Boli tam ale veľké pochybnosti,“ začal svoj prehovor Naumov.

„Po prvé, bol veľmi mladý a po druhé, bolo nejasné, či by sa dokázal v Rusku adaptovať. Prestupová čiastka sa pohybovala okolo ôsmich miliónov eur. Chápete, aby ste zaplatili toľko peňazí za tínedžera, na to si musíte byť istí,“ pokračoval prezident Lokomotivu.

Ruský celok nakoniec Brazílčana nezískal, šancu dostal odchovanec Alan Gatagov. „Áno, v konečnom dôsledku sme prehrali, ale nezdalo sa nám, že by Neymar hral o toľko lepšie ako ostatní. Alan v tom čase vyzeral podobne dobre,“ uzavrel Naumov.