Main Content

Neymar môže prestúpiť do Realu Madrid pod jednou podmienkou

piatok, 26. január 2018 10:24 | Autor: Martin Gregor

Neymar a Real Madrid (koláž)
Neymar a Real Madrid (koláž) | zdroj: TASR

Známy futbalový portál Goal.com dnes priniesol informáciu, podľa ktorej môže Brazílčan Neymar už v dohľadnej dobe prestúpiť do Realu Madrid.

Paríž St. Germain je pripravený nechať odísť Neymara do Realu Madrid už v najbližšom lete a to pod podmienkou, že klubu pomôže vyhrať Ligu majstrov, píše sa v úvode článku na Goal.com.

Brazílskej hviezde to mal sľúbiť samotný prezident PSG Nasser Al-Khelaifi, ktorý by týmto krokom mohol trafiť “dve muchy jednou ranou”.

PSG by jednak získalo vytúženú trofej, ktorá je primárnym cieľom klubu a okrem toho by mali Parížania veľkú šancu výmenou za Neymara získať Cristiana Ronalda, ktorý je spájaný s Parkom princov už niekoľko rokov.

Neymar prestúpil do Paríža v lete 2017 za rekordných 222 miliónov eur. S pôsobením v klube však napriek skvelým herným štatistikám nemôže byť úplne spokojný. Neustále sa hovorí o jeho komplikovanom vzťahu s Edinsonom Cavanim, ktorý naštrbili hádky o tom, kto má prednostné právo v PSG kopať penalty. Táto kauza sa dotkla celej šatne.

Neymarovi na psychickej pohode určite nepridal ani incident z nedávneho zápasu s Dijomom, v ktorom k výhre 8-0 prispel štyrmi gólmi a doma asistenciami. Namiesto potlesku domácich fanúšikov bol terčom piskotu, pretože v 83. minúte išiel kopať penaltu, ktorú podľa fanúšikov mal realizovať práve Cavani.

Neymar už v minulosti bol blízko k prestupu do Realu. Ešte v roku 2006 bol v tomto klube na 20-dňovom kempe a v roku 2013 s ním takmer podpísal zmluvu. Napokon sa však dohodol s Barcelonou.

Čo sa týka výmeny Neymara za Ronalda túto alternatívu rozhodne nemožno vylúčiť. Portugalská superstar už viackrát naznačila svoju nespokojnosť na Santiago Bernabeu. Najnovšie sa hovorí o tom, že od Florentina Peréza, prezidenta madridského veľkoklubu, žiada zvýšenie platu, aby sa vyrovnal Messimu a Neymarovi. 

Špekulácie o výmene Ronalda s Neymarom v najbližšej dobe určite neutíchnu. S blížiacim sa zápasom osemfinále Ligy majstrov práve medzi PSG a Realom Madrid budú ešte len gradovať. Miernym favoritom na postup je aktuálne PSG, pretože Real sa herne trápi. Aj výsledok tohto súboja môže veľa napovedať o tom, či Neymar naozaj v lete opäť zmení dres.