Main Content

O Lobotku má záujem slávny taliansky klub. Musí však zaplatiť 35 miliónov eur

utorok, 30. január 2018 08:31 | Autor: Martin Gregor

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka sa stal za krátku dobu pôsobenia v španielskej La Lige dôležitým hráčom Celty Vigo a čoraz viac púta pozornosť aj skautov slávnejších klubov naprieč Európou.

V súvislosti s Lobotkom sa pred pár týždňami spomínal záujem Barcelony, no najnovšie sa hovorí o tom, že by mohol prestúpiť do Talianska.

23-ročný rodák z Trenčína sa podľa denníka Gazetta dello Sport ocitol v hľadáčiku Interu Miláno, v ktorom pôsobí jeho krajan Milan Škriniar.

Prestupovou prioritou pre Inter je však zatiaľ Javier Pastore z Paríža St. Germain, no ak sa Nerazzurri nepodarí získať jeho služby, práve Lobotka by mohol byť pre taliansky veľkoklub vhodnou alternatívou.

Celta Vigo podľa tohto zdroja už Milánčanom oznámila, že je pripravená rokovať o Lobotkovi avšak len v prípade, že Inter pristúpi na výkupnú klauzulu, ktorá činí 35 miliónov eur.

Lobotka by sa v prípade realizácie tohto prestupu stal historicky najdrahším slovenským futbalistom. No otázne je, na ako dlho, pretože za Milana Škrinaira už prišla ponuka na 65 miliónov eur