Main Content

Slovenský reprezentant kandidátom na cenu MVP v Lige majstrov!

štvrtok, 4. január 2018 14:14 | Autor: TASR

Martin Bakoš
Martin Bakoš | zdroj: © TASR

Zürich 4. januára (TASR) - Slovenský hokejista v službách Liberca Martin Bakoš je medzi piatimi kandidátmi na ocenenie pre najužitočnejšieho hráča Ligy majstrov 2017/2018.

Dvadsaťsedemročný útočník vedie s desiatimi gólmi tabuľku strelcov súťaže, v ôsmich vystúpeniach zaznamenal 14 bodov a v produktivite LM mu patrí priebežne tretie miesto.

Bakoš výrazne pomohol českému extraligistovi k postupu do semifinále, ktorého prvé zápasy sú na programe 9. januára. Slovenský krídelník skóroval v každom zápase Ligy majstrov, v ktorom v aktuálnej sezóne nastúpil. Vo štvrťfinále rozhodujúcim samostatným nájazdom posunul "bielych tigrov" medzi štvorku najlepších.

Ďalšími kandidátmi na cenu pre najužitočnejšieho hráča LM sú Fredrik Pettersson z ZSC Lions Zürich, Šimon Hrubec z HC Oceláři Třinec, Joel Persson z Växjö Lakers a Antti Suomela z JYP Jyväskylä.

Päticu kandidátov na cenu NordicBet MVP Trophy nominovala jury zostavená z hokejových expertov z celej Európy. Z nich vyberú fanúšikovia svojím hlasovaním, ktoré vyvrcholí 10. januára, trio finalistov. Z nich vzíde v ďalšom separátnom hlasovaní absolútny víťaz. Informácie pochádzajú z tlačovej správy Champions Hockey League.