Main Content

Vlhová po 1. kole obrovského slalomu: "Môj pocit nebol zlý"

piatok, 29. december 2017 11:50 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Lienz 29. decembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová bola po prvej štyridsiatke štartujúcich piatkového obrovského slalomu Svetového pohára na trinástej priečke a smerovala do druhého kola.

V rakúskom Lienzi mala odstup 1,06 s na vedúcu Viktoriu Rebensburgovú. Nemka odsunula o päť stotín sekundy druhú Mikaelu Shiffrinovú z USA.

Vo štvrtkovom slalome museli pretekárky bojovať s mäknúcou traťou, ktorá však na druhý deň primrzla a podmienky boli oveľa priaznivejšie. Vlhová nabrala najväčšiu časť manka už na prvom medzičase, v cieli sa k nemu pridali dve desatiny sekundy. So štartovým číslom 14 sa po dojazde zaradila na desiatu pozíciu, potom ešte mierne klesla.

"Môj pocit nebol až taký zlý. Akurát ten vrch, neurobila som tam žiadnu chybu, ale podľa medzičasov som išla trošku pomalšie. Potom som si stratu v podstate viezla do cieľa. Trošku som strácala, ale myslím si, že od stredu až do cieľa som išla dobre," uviedla slovenská reprezentantka v cieľových priestoroch.

Od siedmeho miesta, ktoré je Vlhovej maximum v tejto disciplíne, ju delilo necelých osem desatín sekundy. "Druhé kolo chcem ísť naplno a uvidíme, čo z toho bude," dodala Vlhová.