Main Content

Slováci môžu bojovať o medaily, píše kanadský portál

streda, 27. december 2017 13:59 | Autor: Dávid Lech

slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov
slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov | zdroj: TASR

„Sú mladí Slováci podceňovaní alebo kandidátom na vypadnutie?“ pýtajú sa v zámorí, kde dôkladne analyzovali juniorský tím Slovenska na MS do 20 rokov 2018.

Medzi úspešným vystúpením na MS do 20 rokov a prepadákom je veľmi tenká hranica. Častokrát o tom rozhoduje jeden zápas. Na vlastnej koži to môžu pocítiť slovenskí reprezentanti do 20 rokov, ktorí dnes v noci zo stredy na štvrtok odštartujú svoje pôsobenie na juniorskom šampionáte. Sily si zmerajú s favorizovaným kanadským výberom. A práve v Kanade sa zamerali na analýzu juniorského tímu Slovenska.

Slovensko má napriek ťažkej skupine potenciál stať sa prekvapením turnaja. Ak útočníci Marián Studenič a Adam Ružička dokážu demonštrovať svoje kvality a brankár Dávid Hrenák medzi tromi žrďami vybuduje pevnosť, Slováci môžu bojovať o medaily,“ píše sa na montrealskej stránke habseyesontheprize.com, kde si redaktori jednotlivo posvietili na všetky tímy na tohtoročných MS do 20 rokov.

Medzi silné stránky podľa zámorského webu patrí predovšetkým útok na čele so spomínanými Adamom Ružičkom a Mariánom Studeničom. Doplniť by ich mohol aj Miloš Roman, Samuel Solenský a Adam Liška.

Za nedostatky v Kanade považujú slovenskú defenzívu, a to predovšetkým nedostatok obrancov, ktorí dokážu bodovať, čo údajne našim reprezentantom výrazne chýbalo aj na vlaňajšom šampionáte. Redaktor Aruny Siv vidí veľkú slabinu aj v disciplíne, v ktorej naši hráči na MSJ 2017 zlyhávali. Veľmi kľúčová preto bude aj hra Slovákov v oslabení.

Rozhodujúcim „x-faktorom“ slovenského (ne)úspechu na turnaji bude podľa habseyesontheprize.com výkonnosť tímovej jednotky Dávida Hrenáka.

Slovenský brankár podáva v univerzitnej NCAA vynikajúce výkony a púta pozornosť zámorských médií: „Ak sa Slovákom v ťažkej skupine A bude dariť a ak bude Hrenák pokračovať v doterajších výkonoch, môže napodobniť výkony Denisa Godlu zo šampionátu 2015, vyhrať dostatok zápasov na to, aby doviedol Slovákov až do bojov o medaily,“ znie konečný verdikt kanadskej stránky, ktorá Slovákov považuje za „čierneho koňa“ turnaja.