Main Content

Slovenskú jednotku na MS zaradili medzi TOP 3 brankárov univerzitného hokeja

utorok, 26. december 2017 13:10 | Autor: Dávid Lech

Tímová jednotka slovenskej juniorskej hokejovej reprezentácie Dávid Hrenák sa dočkal veľkej pocty. Bol zaradený na listinu troch najlepších brankárov univerzitného hokeja.

Študentská športová únia si vo vianočnom období posvietila na univerzitných brankárov. Do výberu troch najlepších sa prebojoval aj Slovák Dávid Hrenák. Tímová jednotka slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov v novej sezóne háji farby tímu St. Cloud State University v americkej NCAA.

V šiestich stretnutiach inkasoval priemerne len 1,82 gólu na zápas a udržal si skvelú 94,7% úspešnosť zásahov. Ide o výbornú vizitku 19-ročného mladíka, ktorý je podľa stránky studentunionsport.com tretím najlepším brankárom vysokoškolského hokeja: „Zaznamenal 2 shutouty, vyhral 5 zápasov, jeden prehral. Odchytal 2 úžasné zápasy, keď v prvom 40 zákrokmi vynuloval Omahu, v ďalšom súboji vychytal veľké víťazstvo proti University of Notre Dame. Hrenák je nováčik, no už teraz o ňom možno povedať, že je to vychádzajúca hviezda medzi brankármi v univerzitnom hokeji.

Druhé miesto v zozname patrí Jakeovi Kiellymu z Clarkson University, na prvej priečke sa umiestnil Cale Morris z University of Notre Dame.