Main Content

V Rusku vedia, čo Slovan potrebuje pre zlepšenie svojich výkonov

štvrtok, 21. december 2017 11:57 | Autor: Dávid Lech

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: © TASR

Portál championat.com si posvietil na všetky tímy KHL, ku ktorým pridal zaujímavý komentár o ich najväčšej slabine. Hodnoteniu sa nevyhol ani slovenský zástupca v ruskej nadnárodnej súťaži HC Slovan Bratislava.

V európskych hokejových ligách sa sezóna začína presúvať do svojej druhej polovice a kluby sa už postupne začínajú sústrediť na najdôležitejšiu časť sezóny, ktorým je záver základnej časti, prípadný boj o play-off a samotná vyraďovacia časť.

Ruský portál championat.com prišiel so zaujímavým článkom, v ktorom si redaktori posvietili na jednotlivé kluby Kontinentálnej hokejovej ligy, zhodnotili stav v jednotlivých tímoch a zároveň odporučili, na čo by sa mali ich manažéri zamerať pred koncom prestupového obdobia.

Hodnoteniu sa nevyhol ani jediný slovenský zástupca v najprestížnejšej európskej hokejovej lige z HC Slovan Bratislava: „Sezóna sa pre Slovan ukazuje ako neúspešná. Miloša Říhu na trénerskej lavičke nahradil Eduard Zankovec, no to zatiaľ neprinieslo žiadny výsledok. Tím sa skladá predovšetkým z legionárov, ktorí sa stali v iných kluboch nadbytočnými a taktiež z českých a slovenských veteránov. Káder potrebujú vážne kvalitatívne omladenie. Bratislavskí hráči môžu hrať „cool“ hokej, no potrebujú zrevidovať klubovú filozofiu.

Pravdou je, že káder „belasých“ sa skladal „na kolene“ krátko pred začiatkom novej sezóny a hráčom to na ľade neklape, čoho výsledkom je predposledná priečka v Západnej konferencii. Slovan v 43 stretnutiach pozbieral chabých 40 bodov, je štvrtým najhorším celkom KHL a na ôsmu postupovú priečku do play-off stráca 21 bodov.