Main Content

Akrobatický lyžiar Peterson si zrejme vzal život

streda, 27. júl 2011 12:00 | Autor: TASR

Strieborného medailistu zo zimných olympijských hier 2010 vo Vancouveri Jereta "Speedyho" Petersona našli mŕtveho pri aute medzi Salt Lake City a Park City.

Všetky stopy vedú k tomu, že 29-ročný Američan spáchal samovraždu. Polícia v pondelok večer zaznamenala telefonát na tiesňovej linke, neďaleko auta zaparkovaného v osamelom Kaňone jahniat našli list na rozlúčku, ktorého obsah však nezverejnili. "Zavolal na číslo 911 a povedal, že si chystá vziať život." Podľa polície mal Peterson v piatok šoférovať pod vplyvom alkoholu v Hailey v štáte Idaho, trojnásobne prekročil povolenú rýchlosť. Prepustili ho na kauciu.

Peterson sa preslávil skokom s názvom Hurikán, ktorý mu vyniesol aj olympijské striebro. Patril ku konfliktným pretekárom, holdoval alkoholu a trpel depresiami. Pre bitku v opitom stave ho vylúčili z americkej výpravy na ZOH 2006 v Turíne. Rok predtým ho usvedčili z lúpeže a krádeže zbraní. Zisk striebra vo Vancouveri označil za vykúpenie z ťažkého obdobia, počas ktorého sa dvakrát pokúsil o samovraždu.

"Dnes je smutný deň pre náš šport. Jeret Peterson bol veľký šampión, bude nám chýbať, zostanú po ňom iba dobré spomienky. Patril k najväčším inovátorom nie len v skokoch, ale v celom aktobatickom lyžovaní. Správa o jeho smrti zasiahla celú rodinu amerického akrobatického lyžovania," reagoval vyhlásením výkonný riaditeľ amerického lyžovania Bill Marolt.

© WEBNOVINY