Main Content

Hokejový slovenský unikát. V Prešove vznikol projekt stredoškolskej hokejovej akadémie!

utorok, 28. november 2017 14:17 | Autor: Dávid Lech

žiaci HC Košice (ilustračná foto)
žiaci HC Košice (ilustračná foto) | zdroj: TASR

V Prešove to so snahou príkladne sa starať o budúcnosť slovenského hokeja zobrali vážne. Od nového školského roku 2018/2019 sa spúšťa projekt stredoškolskej hokejovej akadémie.

Celé to má za lubom Hokejová akadémia Slávia Prešov v spolupráci so Spojenou školou Ľudmily Podjavorinskej. Práve tieto dva subjekty od nového školského roku 2018/2019 spúšťajú projekt na Slovensku vôbec prvej stredoškolskej hokejovej akadémie.

Na Slovensku je to prvá hokejová akadémia, ktorá ponúka talentovaným hokejistom štúdium a športový rast na jednom mieste. Cieľom gymnázia - šport a Hokejovej akadémie Slávia Prešov je komplexne zabezpečiť výchovno-vzdelávací proces, športovú prípravu a tréningový proces v súlade so základným poslaním školy – poskytnutie všeobecného vzdelávania pre rozvoj ľudskej osobnosti ako aj umožniť rozvoj mimoriadneho nadania a talentu žiakov v športových triedach gymnázia v športovom odvetví hokej,“ prezentuje celý projekt PSK Aréna na svojej stránke na Facebooku.

Mladí hokejisti budú mať v škole k dispozícii telocvičňu, posilňovňu a šatne. O ich napredovanie v tréningovom procese sa postarajú špičkoví a kvalifikovaní tréneri s najvyššiu A+ licenciou. Mladíkom sa bude venovať kondičný tréner, masér a fyzioterapeut. O mentálnu pohodu hráčov sa bude starať výchovný poradca hokejovej akadémie.

Študenti a členovia Hokejovej akadémie tak budú mať k dispozícii kompletnú hokejovú výstroj každé dva roky, dvojfázové tréningy na ľade počas celého školského roka, pitný režim počas tréningov, úrazové poistenie, lekársky dohľad a dopravu z internátu. Členský poplatok pre študentov a členov Hokejovej akadémie činí 200 eur mesačne.

O herný a nielen tréningový rast hokejistov by sa malo postarať pôsobenie až v dvoch súťažiach. „Našou ambíciu je v krátkej dobe vybudovať pre potreby akadémie kvalitné diagnostické centrum v areáli školy. Pôsobenie stredoškolskej hokejovej akadémie plánujeme v dvoch ligách, a to v domácej lige SZĽH a zahraničnej EBEL lige so súhlasom SZĽH,“ píše PSK Aréna vo svojej ponuke na Facebooku. O tom, ktorí 24 mladíci dostanú príležitosť študovať na hokejovej akadémii sa rozhodne 5. apríla 2018, kde sa na Spojenej škole Ľ. Podjavorinskej v Prešove uskutočnia talentové skúšky.