Main Content

Hráčov Sevilly motivovala k obratu hrozná správa zo šatne od vlastného trénera

streda, 22. november 2017 10:00 | Autor: Martin Gregor

Eduardo Berizzo
Eduardo Berizzo | zdroj: TASR

Futbalistom Sevilly sa v zápase s Liverpoolom poradil husársky kúsok, keď v priebehu druhého polčasu zmazali trojgólové manko, ktoré si The Reds vytvorili v prvom dejstve.

,,Los Sevillistas” predviedli v prvom polčase chabý výkon a niektorí diváci odišli zo zápasu už po prvom polčase. Tí, ktorí sa tak rozhodli, však museli napokon ľutovať. Domáci hráči totiž napokon vyrovnali na 3-3, keď o deľbe bodov rozhodol gólom v nadstavenom čase Guido Pizarro.

Hráči Sevilly po strelení vyrovnávajúceho gólu bežali k lavičke, kde ho oslávili s trénerom Manuelom Eduardom Berizzom. Ako sa neskôr ukázalo, na vyrovnaní mal veľký podiel, i keď veľmi smutným spôsobom.

Španielsky portál Sevillainfo.es totiž informoval, že Berizzo počas prestávky za stavu 0-3 pre Liverpool prezradil svojim zverencom, že mu diagnostikovali zákernú chorobu – rakovinu prostaty. Ukázalo sa, že práve táto správa, ktorá otriasla hráčmi, ich v druhom polčase zároveň motivovala bojovať až na dno svojich síl.

Správy o vážnej chorobe trénera Sevilly neskôr potvrdil na Twitteri aj španielsky futbalový expert Guillem Balague: ,,Eduardo Berizzo, tréner Sevilly, má rakovinu prostaty. Jeho skutočný zápas začal až teraz. Sevilla to čoskoro potvrdí vo vyhlásení.”