Main Content

Slovenská dvadsiatka prehrala so Švajčiarskom. Bokroš hráčov pochválil

nedeľa, 12. november 2017 09:24 | Autor: TASR

hokej ilustračný
hokej ilustračný | zdroj: © TASR

Monthey 11. novembra (TASR) - Slovenská hokejová dvadsiatka prehrala v sobotu vo svojom druhom zápase na Turnaji 4 krajín vo Švajčiarsku s domácim výberom tesne 3:4. Slováci si ešte zmerajú sily v nedeľu 12. novembra o 11.00 h s Nemeckom.

sumár (SZĽH):

Slovensko "20" – Švajčiarsko "20" 3:4 (0:2, 2:2, 1:0)

Góly: 25. Smolka (Dlapka), 38. Vybiral, 60. Smolka (Tamáši) – 5. Riva (Egli), 9. Simic, 27. Berni (Leuenberger), 40. Maillard z tr. strieľania. Vylúčení: 9:9, presilovky 0:1, oslabenia 0:0.

Zostava SR: Durný – Hedera, Matejovič, Zeleňák, Fereta, Dlapka, Švarc, Korenčik, Fehérváry – Kundrik, Jaško, Marcinek – Vybiral, Vašaš, Čacho ml. – Smolka, Musliu, Tamáši – Galbavý, Šmída, Kelemen

Ernest Bokroš, hlavný tréner SR "20": "Tak ako som bol včera nespokojný po víťazstve, tak dnes po prehre musím hráčov a celý tím pochváliť a vyzdvihnúť. Aj keď sme včera vyhrali 3:1, tak sme v ofenzíve zlyhali. Dnes sme naopak zahrali veľmi dobre, a to aj smerom dopredu. Pravda, prehrali sme, ale pokiaľ budem hodnotiť hru, tak sme hrali ďaleko lepšie než včera. Boli sme jasne lepší ako súper, miestami sme si vytvárali veľký tlak, veď len v druhej tretine sme súpera prestrieľali v pomere 22:3. Žiaľ, vždy nás v tlaku zbrzdilo vylúčenie… Napriek prehre však môžem povedať, že hráči predviedli skvelý výkon, s ktorým môžeme byť spokojní, a minimálne bod za remízu, ak nie aj všetky body za výhru, sme si zaslúžili. Ďalší zápas hráme proti Nemecku už o trinásť hodín po dohratí tohto. Sme však na to pripravení. Práve preto v centralizovanej príprave toľko trénujeme, aby sme takéto dvojzápasy zvládli, pretože podobne náročný program nás čaká aj na majstrovstvách sveta."