Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Ukrajina – Slovensko

sobota, 11. november 2017 12:44 | Autor: Filip Chudý

Slovenskí futbalisti
Slovenskí futbalisti | zdroj: TASR

Naši futbalisti prehrali v prípravnom stretnutí na ukrajinskej pôde s domácimi 1:2. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (5,5) – Pomerne istý bol pri centroch, no to by mala byť u reprezentačného brankára samozrejmosť. Veľa práce nemal, ale aj tak dostal gól. Síce zaň nemohol, ale situáciu mal lepšie čítať, v tom prípade by bol pri súperovom strelcovi o pol metra až meter bližšie, čím by si dal väčšiu šancu to chytiť.

Norbert Gyömbér (3) – Konopľanka si s tím robil pomaly čo chcel, veď takmer pri každej príležitosti sa mu dostal za chrbát. Raz navyše katastrofálne odhlavičkoval, čím „namazal“ súperovi do šance. Jednoducho povedané, na pravej strane obrany nepresvedčil.

Martin Škrtel (4,5) – Možno mu chýbal parťák Ďurica, no bude si musieť zvyknúť... Ale to ho neospravedlňuje. Chyboval pri viacerých rozohrávkach, raz tým súperovi založil aj sľubnú akciu. Pri oboch góloch zbytočne stále len ustupoval, pri druhom dokonca skôr ešte aj zavadzal brankárovi. Navyše sa môže poďakovať rozhodcovi, že ho nevylúčil, no v súťažnom zápase by určite nedohral. Svoju silu ukázal len vo vzduchu.

Lukáš Štetina (4,5) – Začal nervózne, keď pokazil pár lôpt, no svojou pohotovosťou zabezpečil naše vedenie. Zrazu si začal veriť a hral dobre. Zaujal tiež v momente, keď opäť dobiedzal pred súperovou bránou po štandardke, no už za pár sekúnd sa stihol vrátiť do obrany a zabránil šanci súpera. Všetky svoje pozitíva ale negoval hrubou chybou pred prvým gólom súpera. Ale na polčasové striedanie boli aj tak viac zrelí iní hráči...

Tomáš Hubočan (3,5) – Keď nemáte zápasovú prax, ani veľké schopnosti vám výrazne nepomôžu. Smerom dopredu sme zázraky ani nečakali, no Hubočan nebol istý ani v hre dozadu. Predviedol aj zbytočné fauly. Pozitívom bol snáď len výborný nákop, ktorým založil jednu z mála našich šancí.

Patrik Hrošovský (4) – Ukázal dobrú prácu na lopte, vedel prihrať, nebezpečne vystreliť... Lenže všetko to ukázal v takej malej miere, až treba skôr kritizovať, že mal veľmi veľa hluchých momentov vyplývajúcich aj z toho, že nám viazla súhra v strede poľa, ktorú mal pritom práve on rozvíjať.

Milan Škriniar (5) – V strede poľa bol málo výrazný, polčasový presun do obrany mu pomohol, no výkonovo ho nespasil. Nehral síce zle, ale nastavil si latku už vyššie, pričom teraz ju podliezol. Pokazil až nečakane veľa prihrávok, hoci niektorí iní ich pokazili ešte viac...

Ondrej Duda (3) – Úplne stratený v tomto (ne)systéme. Často nevedel kde mal byť, čo spôsobovalo problémy v našej hre a vôbec nie súperovi pri akejsi myslenej rotácii hráčov. Zbytočne „sebčil“ pri hre dvoch na dvoch s Rusnákom. Zaujal snáď len vtedy, keď vybojoval šancu pre Bera.

Marek Hamšík (4) – Bol síce pri našom góle, keď hlavičkoval Rusnákov priamy kop, pričom neskôr vymyslel aj výborný pas na Nemca, lenže predviedol celkovo až príliš veľa strát. Takto v zápase nevýrazného Hamšíka sme v národnom drese už dávno nemali, ak vôbec.

Albert Rusnák (3,5) – Potešil centrom pred prvým gólom, no potom už pomaly ničím. Nevedel sa presadiť, súperovi hráči boli oproti nemu rýchlejší a šikovnejší. Snažiť sa síce snažil, ale to nestačí.

Adam Nemec (4) – Keď má útočník viac kontaktov s loptou na vlastnej polovici ako na súperovej, to hovorí snáď za všetko. Je síce pekné, že sa snažil vypomáhať defenzíve, no my ho potrebujeme hlavne na opačnom konci ihriska, lenže tam musí dostať aj loptu...

Martin Polaček (4) – Brankár na tejto úrovni musí takú strelu, z akej on dostal gól, chytať bez problémov „do zubov“. Tu nešlo o nechytateľnú strelu umiestnenú kdesi presne k žrdi. Potom už na jeho smolu nemal šancu svoje zaváhanie ako napraviť.

Erik Sabo (3) – Mal vylepšiť našu hru na pravej strane, no opak bol pravdou, ešte súperovi zlou rozohrávkou založil akciu pri víťaznom góle. Nevyzeral na ihrisku dobre, skôr zmätene.

Stanislav Lobotka (5) – Išiel na ihrisko s tým, aby sa spresnila naša hra. A čo prvé urobí? Hneď „namaže“ súperovi do brejku... Našťastie, potom sa trochu dostal do zápasu, ale ani on nič svetoborné neurobil

Róbert Mak, Matúš Bero (bez známky) – Za normálnych okolností by sme ich po odohraní tretiny zápasu hodnotili, no nebudeme si ešte viac kaziť náladu. Len dodáme, že Bero mal pri svojej šanci prihrať Makovi, ktorý by vyrovnal.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon