Main Content

Ondreja Dudu si v Herthe nedokážu vynachváliť. Vedenie klubu zahŕňa Slováka komplimentmi

sobota, 7. október 2017 10:05 | Autor: Dávid Lech

Ondrej Duda
Ondrej Duda | zdroj: TASR

Ondrej Duda v úvode novej sezóny Bundesligy ohúril svojou hrou vedenie Herthy Berlín.

22-ročný futbalista posilnil nemecký klub v roku 2016, keď prestúpil z poľského tímu Legia Varšava. Hru šikovného stredopoliara si v bundesligovom celku nevedia vynachváliť. „Aj predtým sme dobre vedeli o schopnostiach Dudu. Vďaka dôkladnej príprave ich teraz ukazuje aj na ihrisku,“ povedal pre maďarský Nemzeti Sport športový riaditeľ klubu Michael Preetz.

Ešte ďalej to s komplimentmi dotiahol Dudov tréner, Maďar Pál Dárdai: „Má výborné parametre a charakter. Doposiaľ som takého hráča pod sebou ešte nemal. Trvalo nám dlho, kým sme z neho vybudovali takého futbalistu, no to, čo od neho teraz vidíme, je veľmi presvedčivé. Ďalším krokom v jeho napredovaní bude odohrať kompletných 90 minút a pripravovať šance,“ cituje slová bývalého 41-ročného stredopoliara nemzetisport.hu.

Ondrej Duda si postupne získava dôveru vedenia klubu a naposledy sa výrazne zviditeľnil vďaka premiérovému gólu v Bundeslige, ktorý strelil priamo do brány slávneho Bayernu Mníchov. Jeho najväčšou prednosťou ale nie je strieľanie gólov: „Keď máme loptu, má úžasný prehľad, nik iný medzi nami nemá také výnimočné oči. Preto sme ho do tímu priviedli,“ uzatvoril Dárdai.