Main Content

VIDEO: Duda strelil Bayernu Mníchov prvý gól v Bundeslige. Rok som na to čakal, priznal po zápase

pondelok, 2. október 2017 09:00 | Autor: TASR

Berlín 2. októbra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda si otvoril strelecký účet v nemeckej Bundeslige a premiérový zásah venoval svojej rodine.

Dvadsaťdvaročný stredopoliar doklepol v nedeľňajšom 7. kole do siete majstrovského Bayernu Mníchov loptu po perfektnom individuálnom prieniku Japonca Genkiho Haragučiho v 51. minúte, znížil ním na 1:2 a jeho tím napokon získal bod po remíze 2:2. Na berlínskom Olympijskom štadióne pred 70-tisíc divákmi domáci prehrávali 0:2, ale nezabalili to a využili krízu hostí.

"Som veľmi rád, že sme otočili duel s Bayernom. Prvý polčas sme sa akoby báli hrať, mali sme príliš veľký rešpekt. Napriek tomu som mal jednu strelu, no išla mimo bránky. Počas prestávky sme si v šatni povedali svoje a po zmene strán to už bolo iné. Hrali sme nebojácnejšie a to nám prinieslo aj dva góly," povedal Duda v rozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Premiérový zásah sa zdal jednoduchý, podľa bývalého hráča Legie Varšava to ale bolo zložitejšie. "Možno to vyzeralo, že som mal pred sebou už len prázdnu bránku, ale bolo to ťažké tam tú loptu umiestniť. Pôvodne som si myslel, že potom ako si to Haraguči hodil, tak vystrelí a ja som chcel dorážať. On to nakoniec urobil inak, ale fantasticky. Po sóle zdvihol hlavu a prihral mi. Hneď po mojom prvom presnom zápasu v Bundeslige som sa chcel tešiť, ale uvedomil som si, že je 1:2 a my potrebujeme vyrovnať," dodal Duda.

Po prestupe z Poľska do Nemecka ho brzdili zranenia, momentálne sa však začína etablovať v základnej zostave maďarského trénera Pála Dárdaia: "Rok som na túto chvíľu čakal. Tvrdo som na sebe pracoval, aby som sa dostal do zostavy Herthy a teraz prišla odmena. Nielenže pravidelne hrávam, ale dal som aj svoj premiérový gól. Venujem ho otcovi, mamine, skrátka mojej rodine," uzavrel.