Main Content

Železiarne Podbrezová s tesným víťazstvom nad Senicou

sobota, 30. september 2017 21:07 | Autor: TASR

Podbrezová
Podbrezová | zdroj: TASR

Rendla hrdinom Podbrezovej v súboji so Senicou.

FK Železiarne Podbrezová – FK Senica 1:0 (1:0)

Gól: 10. Rendla. Rozhodovali: Ziemba – Somoláni, Bednár, ŽK: Leško – Podhorin, Ranko, 1011 divákov

Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič – Kopičár, Baéz – Jedinák (62. Blahút), Bernadina (79. M. Mikuš), Leško (90+2 Káčerík) – Rendla

Senica: Plach – Otrísal, Podhorin, Ranko – Sarpei (58. Richtárech), Krč - Medvedev, Vaščák, Duga (67. Šefčík) - Romulo, F. Ďuriš (46. A. Kováč)

V prvom polčase dominovala na ihrisku Podbrezová, ktorá sa ujala rýchlo vedenia. V desiatej minúte aktívny Leško poslal z ľavej strany center do pokutového územia, kde sa medzi stopérmi presadil hlavou Rendla – 1:0. Hostia pohrozili iba Vaščákom z priameho kopu z asi 25 metrov. Lopta však plachtila vedľa Kuciakovej bránky. Domáci naďalej pokračovali v útočnej hre a vytvorili si niekoľko vyložených šancí. Leško zakončoval z rohu päťky, ale sám pred gólmanom Plachom neuspel. Z väčšej vzdialenosti to vyskúšal dobrou strelou Kopičár a poriadne natiahol senického brankára. Leško potom iba tesne minul priestor žrdí po chybe v defenzíve súpera. Po polhodine hry tento futbalista z priameho kopu neservíroval loptu na hlavu Rendlu, ktorý mieril tesne vedľa. Spolupráca týchto dvoch hráčov mohla priniesť ovocie ešte pred prestávkou ak by Rendla v šestnástke po zaseknutí Podhorina presnejšie zakončoval.

Až po zmene strán Seničania ožili. V úvode druhého dejstva mohli vyrovnať. Z pravej strany totiž putovala dlhá lopta na hlavu Romula a Kuciak musel vytiahnuť bravúrny zákrok. Ďalšiu príležitosť pripravil tomuto futbalistovi striedajúci Kováč, ale senický legionár z prvej z asi 15 metrov nevyslal prudkú strelu, takže gólman Železiarov si poradil. Tieto dve výstrahy zobrali Podbrezovčania vážne a osmelili sa smerom dopredu. Nebezpečná bola dorážka Rendlu, chýbala jej iba lepšia presnosť a neskôr po centri Leška Rendla natiahol dobre nohu, no loptu taktiež poslal vedľa bránky. Leškov center našiel v šestnástke aj Kostelného, ten pre zmenu hlavou mieril mimo žrde. Premárnené príležitostí mohli domácich mrzieť, pretože v 73. minúte zakončoval Šefčík spoza šestnástky volejom presne k žrdi, Kuciak sa poriadne natiahol a podržal svoj tím. V závere sa Seničania k tlaku nedostali, naopak mohli inkasovať. Po pravačke Šefčíka zasahoval Plach a Leško z priameho kopu poslal loptu meter vedľa ľavej žrde.