Main Content

Anglická futbalová ikona: Alvaro Morata je ako Fernando Torres

streda, 27. september 2017 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Alvaro Morata
Alvaro Morata | zdroj: TASR

Letná posila londýnskej Chelsea Alvaro Morata je vo výbornej forme. Španielsky zakončovateľ cez víkend zaťažil konto Stoke City hneď troma gólmi a verejnosť si nevie jeho prínos pre The Blues vynachváliť.

Bývalý anglický reprezentant a dlhoročná opora Liverpoolu FC Jamie Carragher, ktorý momentálne pracuje v televíziách ako analytik, bol jedným z množstva ľudí, ktorí nešetrili na adresu Alvara Moratu pozitívnymi hodnoteniami. „Sledovať Moratu mi pripomína sledovanie Fernanda Torresa. Sú to podobné typy futbalistov. Sú dobre stavaní a dokážu sa dostať cez svojho súpera.“

Carrgherove slová priniesol anglický denník Metro. „Dokáže skórovať z tridsiatich metrov, ale keď vidím, s akou automatikou dáva góly – to dokáže iba pár hráčov na svete. Jeho presné zásahy sú krajšie ako nožničky, je prvotriedny.“

Alvaro Morata skóroval v úvode nového ročníka v drese Chelsea už šesť presných zásahov a patrí medzi najlepších strelcov Premier League. Letná posila z Realu Madrid dokazuje svoju nespochybniteľnú kvalitu.

Paradoxom je, že aj keď podľa Jamieho Carraghera sú Torres a Morata typologicky podobní futbalisti, zatiaľ čo prvý menovaný sa na Stamford Bridge po prechode z Liverpoolu trápil, tomu druhému zatiaľ leží modrá časť britskej metropole pri nohách.