Main Content

Morata zanechal vedeniu Realu varovanie

pondelok, 11. september 2017 11:59 | Autor: Timotej Gašper

Álvaro Morata
Álvaro Morata | zdroj: TASR

Španielsky útočník Alvaro Morata je od leta 2017 hráčom Chelsea Londýn. Do Premier League prišiel z Realu Madrid, kde sa cítil dobre, no nedostával dostatok príležitostí. Ešte pred odchodom však Morata podľa portálu DonBalon.com povedal vedeniu pár varovných slov.

Alvaro Morata bol členom Realu Madrid od roku 2008, kedy prišiel z akadémie Getafe. Do roku 2014 sa z neho stal kvalitný útočník s obrovským potenciálom, ktorý ale kvôli konkurencii v tíme „Los Blancos“ nemohol využiť naplno. Dve sezóny v kádri Juventusu Turín ho naplno zocelili a v lete 2016 sa vracal do Madridu oveľa skúsenejší.

Konkurencia v tíme Realu sa ale nezmenila a aj keď sa Zinedine Zidane snažil dať Moratovi dosť šancí, 24-ročný Španiel potreboval neustále vyťaženie. V lete sa stal posilou Chelsea, ktorá za služby španielskeho zakončovateľa zaplatila 62 miliónov eur. Odchod z rodného mesta však neostal len pri milom lúčení, tvrdí portál DonBalon.

Podľa informácií tohto portálu sa pri poslednom rozhovore talentovaného útočníka s Florentinom Perézom udiala výmena názorov, ktorá vyvrcholila varovaním od Moratu: „Môj predaj ešte budete ľutovať!“

Čo je pre Moratu potešujúce, je jeho forma v novom klube. V prvých štyroch zápasoch Premier League dokázal streliť 3 góly a pridať 2 asistencie, zatiaľ čo Real remizoval s Valenciou aj Levante a jedinú ligovú výhru si pripísal proti Deportivu.