Main Content

Trnava predviedla výborný výkon a má ďalšie tri body

sobota, 23. september 2017 21:00 | Autor: TASR

Spartak Trnava
Spartak Trnava | zdroj: TASR

FK Senica - FC Spartak Trnava 1:3 (0:2)

Góly: 70. Medvedev - 15. Egho, 38. Jirka, 77. Godál (z 11 m). Rozhodovali: Vlk - Weiss, Galo, ŽK: Sarpei, Ranko, Krč, Romulo, Duga - Hladík, Vantruba, 1501 divákov.

Zostavy a striedania:

Senica: Plach – Medvedev, Ranko, Jarabica, Podhorin – Duga, Sarpei – Kováč (46. Romulo), Krč, Šefčík (80. Obiechina) – Vaščák (54. Rigo)

Spartak: Vantruba – Lukič, Hladík, Godál, Čonka – Tóth - Jirka, Pehlivan, Vlasko (83. Mihálik), Brigant (68. Čanturišvili) – Egho (90.+ Lovás)

Výbornú atmosféru stretnutia udávali fanúšikovia Spartaka. Prvú streleckú možnosť mala Trnava v 10. minúte, Brigantovu strelu spoza 16-ky Plach kryl. Hneď z prvej vážnejšej gólovej situácie išli spartakovci do vedenia. Po prihrávke Jirku sa Egho presadil cez stopérov Zahorákov a zoči-voči Plachovi nezaváhal - 0:1. Seničania boli málo dôrazní a k zakončeniu sa vôbec nedostávali. Pohrozili iba strelou Medvedeva v 25. minúte, keď lopta preletela tesne nad. V 38. minúte chybu Jarabicu využili Trnavčania, keď z pozície zaváňajúcej ofsadom sa Jirka dostal do samostatného úniku a prestrelil Placha.

V 45. minúte sa ešte dostal k odrazenej lopte Hladík, ale zvnútra 16-ky prestrelil senickú bránu.Druhý polčas vyznel z domácej strany lepšie, hráči začali bojovať a Trnavčania mali zrazu plno práce. V 51. minúte po akcii Briganta tvrdo zakončil Lukič, zo 16-ky prestrelil. V 56. minúte sa udial na ihrisku sporný moment, keď sa hráči Senice domáhali pokutového kopu po faule na Krča, ale rozhodca Vlk mlčal. Seničania svojho súpera tlačili, v 64. minúte Medvedev z dobrej pozície slabo zakončil. Z ojedinelého brejku na druhej strane mohli zvýšiť hostia, keď Vlasko prihral pred bránu Eghovi, po jeho zakončení Medvedev vykopol loptu.

Zaslúženého gólu sa Seničania dočkali v 70. minúte, keď aktívy Medvedev po zemi k ľavej žrdi znížil na rozdiel gólu. Seničania ešte viac pridali a vyrovnanie viselo na vlásku. V 73. minúte už mohlo byť vyrovnané, ale Vantruba predviedol výborný zákrok. V 76. minúte rozhodca Vlk odpískal proti domácim pokutový kop pre údajnú ruku Ranka vo vlastnej šestnástke, Godál penaltu premenil a rozhodol o víťazstve Trnavy. V 84. minúte mohli Seničania znížiť, keď Duga mieril spoza 16-ky do brvna a dorážku Romula hlavou zneškodnil výborný Vantruba. Trnavčanom sa otváral priestor na protiútoky, v nastavenom čase mal gólovú možnosť Jirka, ale z vyloženej pozície prestrelil.