Main Content

Despres sa zo zranenia vyliečil sám. Otázkou je, či jeho zdravie vydrží

nedeľa, 24. september 2017 11:38 | Autor: Dávid Lech

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: © TASR

Simon Despres sa po zranení vrátil do zostavy HC Slovan Bratislava. Podľa vlastných slov sa dokázal vyliečiť sám. Otázkou však je, dokedy...

Kanadský obranca Simon Despres posilnil bratislavský Slovan priamo z NHL, kde pôsobil v organizácii Anaheimu Ducks. 26-ročný šikovný bek ale v uplynulej sezóne odohral len jeden zápas a zvyšný čas strávil na maródke. Práve to je dôvod, prečo sa zo zámorskej profiligy presťahoval do klubu z metropoly Slovenska, ktorý je finančne nestabilný, kvôli čomu nemá práve najlepšiu povesť.

Despres v sezóne 2016/2017 utrpel otras mozgu, ktorý mal mať dlhodobé následky a v zámorí sa dokonca hovorilo o tom, že bude musieť skončiť s hokejom. O tom rodák z provincie Quebec nechcel ani len počuť a kariéru sa snaží reštartovať v tíme „belasých.“

Podľa očakávaní sa ale dlhý zoznam zranení Despresa nezastavil ani v Slovane. V drese nového zamestnávateľa nastúpil do dvoch stretnutí a následne sa zranil. Po strete s protihráčom si zlomil rebro a hovorilo sa o zhruba 5-týždňovej liečbe.

Po zhruba 20 dňoch sa ale Despres vrátil do zápasového kolotoča a v súboji proti AK Bars Kazaň si na konto pripísal bilanciu 1+1. Podľa vlastných slov sa zo zranenia vyliečil sám.

Robil som viaceré meditácie, cvičil jogu, nakoľko som vegetarián jedol som veľa zeleniny. Svojou vôľou sa mi podarilo vrátiť sa späť do zostavy skôr, ako sa pôvodne plánovalo,“ cituje slová hráča draftovaného v roku 2009 z celkovej 30. pozície portál slovanpositive.com.

Bývalý hráč Pittsburghu Penguins má za sebou dva otrasy mozgu v priebehu dvoch sezón, v úvode ročníka ho obmedzovalo spomínané rebro a vzhľadom k samoliečbe je možné, že Kanaďan na ľade dlho nepobudne. Anaheim nechcel jeho zdravotný stav komentovať, no zámorskí novinári tvrdili, že dôvodom ukončenia spolupráce bolo predovšetkým chatrné zdravie Despresa. Po samovyliečení zlomeného rebra prostredníctvom stravy a jogy je vzhľadom k dlhodobým zdravotným problémom Kanaďana otázne, či a ako dlho vydrží byť Slovanu k dispozícii.