Main Content

Hráči Barcelony sú na smiech. S podporou Dembélého to prehnali

štvrtok, 21. september 2017 11:34 | Autor: Martin Gregor

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: TASR, Twitter

Futbalisti Barcelony sa pokúsili na diaľku podporiť svojho spoluhráča Osmaného Dembélého, ktorý absolvoval operáciu stehna. Ich gesto však nebolo primerané situácii.

19-ročný Ousmané Dembélé si počas leta vydupal v Borussi Dortmund prestup do Barcelony. Určite však nečakal, že krátko na to, ako sa stane jedným z najdrahších futbalistov planéty (do Barcelony prišiel za 105 miliónov eur, čo by ešte minulý rok stačilo na to, aby bol najdrahším hráčom sveta) sa zraní a Kataláncom bude chýbať značnú časť sezóny.

Diagnóza roztrhnutá šľacha v stehne a liečba 3-4 mesiace na psychike mladíkovi určite nepridali. Noví spoluhráči sa ho preto pokúsili podporiť tým, že vo víkendovom zápase s Eibarom mali oblečené tričká s nápisom“Courage Ousmane” (v preklade to môže znamenať “Odvahu Ousmane”).

Na sociálnych sieťach však boli za toto gesto zosmiešnení. V Barcelone totiž zrejme zle vyhodnotili vážnosť situácie.

Kým v minulosti podobné gesta robili futbalisti v oveľa vážnejších prípadoch, ako boli diagnózy vážnych chorôb(napríklad hráči Plzne v prípade vážne chorého Mariána Čišovského)prípadne tragédií (pád lietadla s hráčmi brazílskeho Chapecoense), tentoraz k tomuto gestu pristúpili v prípade celkom bežného zranenia, ktoré jednoducho k športu patria a vždy budú.

Na rozdiel od očakávanej podpory fanúšikov sa preto nevyhli posmešným a kritickým statusom, dokonca i zo strany vlastných fanúšikov.