Main Content

Ohlasy svetových médií na suverénny triumf Nadala na US Open

pondelok, 11. september 2017 09:35 | Autor: TASR

Rafael Nadal
Rafael Nadal | zdroj: TASR

Ohlasy médií na triumf španielskeho tenistu Rafaela Nadala vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open:

atpworldtour.com: "Rafa vládne v New Yorku. Misia splnená. Rafael Nadal zavŕšil suverénnu cestu za svojím 16. grandslamovým titulom. Vybojoval už svoju tretiu trofej vo Flushing Meadows. Najvyššie nasadený hráč zvíťazil vo finále nad Kevinom Andersonom 6:3, 6:3, 6:4."

ESPN: "Rafa si vychutnáva svoj 16. grandslamový titul. Nie bez dôvodu je svetovou jednotkou. Juhoafričanovi Kevinovi Andersonovi nedal vo finále šancu a zdolal ho v troch setoch."

USA Today: "Rafael Nadal vybojoval svoj tretí titul na US Open. Stal sa prvým mužom od roku 2000, ktorý získal grandslamový titul bez toho, že by počas turnaja čelil súperovi z prvej dvadsiatky svetového rebríčka."

iDnes.cz: "Nadal sa stal tretíkrát vládcom US Open, Andersona prevýšil v troch setoch. Po viac než troch rokoch oslavuje turnajový titul na tvrdom povrchu. Španiel tak k titulu z tohtoročného Roland Garros pridal i víťazstvo na záverečnom majori sezóny."

Marca: "Nadal rozdrvil Andersona a získal svoj tretí titul v New Yorku. Svetová jednotka hrala brilantne a Juhoafričana držala pod neustálym tlakom. Nadal počas celého duelu nepustil súpera ani k jedinému brejkbalu."