Main Content

US Open: Plíšková príde o post jednotky, do semifinále Vandewegheová

streda, 6. september 2017 21:05 | Autor: TASR

US Open: Plíšková príde o post jednotky, do semifinále Vandewegheová
US Open: Plíšková príde o post jednotky, do semifinále Vandewegheová | zdroj: © TASR

New York 6. septembra (TASR) - Americká tenistka CoCo Vandewegheová sa stala treťou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom US Open.

Vo štvrťfinále ako nasadená dvadsiatka vyradila turnajovú jednotku Češku Karolínu Plíškovú 7:6 (4), 6:3. Vlaňajšia finalistka Plíšková tak po skončení US Open príde o post svetovej jednotky, líderkou rebríčka WTA sa prvýkrát v kariére stane wimbledonská šampiónka Španielka Garbine Muguruzová Blancová.

Plíšková pod zatiahnutou strechou dvorcu Arthura Ashea nenašla recept na hru Vandewegheovej, ktorá ťažila zo skvelého podania a pohybu po dvorci. V prvom sete síce Češka otočila z 2:4 na 5:4, v desiatom geme však nevyužila setbal a v tajbrejku ťahala za kratší koniec. V druhom dejstve si Vandewegheová po brejku v šiestom geme vybudovala náskok 5:2 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Ak Američanka Madison Keysová v noci na štvrtok zdolá Estónku Kaiu Kanepiovú, diváci v New Yorku budú svedkami čisto amerického semifinále.

Vandewegehová sa prvýkrát prebojovala medzi elitné kvarteto na niektorom z podujatí veľkej štvorky. "Dôležité bolo, že som dokázala Plíškovej vnútiť svoju hru. Snažila som sa nemyslieť na to, že na druhej strane kurtu stojí svetová jednotka. Sústredila som sa iba na seba. Halové podmienky mi sedeli. Hrala som variabilnejšie, mohla som viac využívať rotované údery a čopy. V kľúčových momentoch som bola dostatočne trpezlivá, zbytočne som sa neponáhľala," povedala Američanka v pozápasovom interview s bývalým španielskym tenistom Alexom Corretjom.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

CoCo Vandewegehová (20-USA) - Karolína Plíšková (1-ČR) 7:6 (4), 6:3