Main Content

Žilina, Senica a Trnava pred žrebom III. predkola Európskej Ligy

štvrtok, 14. júl 2011 16:52 | Autor: Jakub Vaverka

Žilina, Senica a Trnava pred žrebom III. predkola Európskej Ligy
Žilina, Senica a Trnava pred žrebom III. predkola Európskej Ligy | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

V Európskej Lige máme na rozdiel od Ligy Majstrov až troch zástupcov. Napriek tomu, že v čase písania tohto článku ešte nevieme, či Žilinčania a Trnavčania prejdú až do 3. predkola, budú v piatok na obed fanúšikovia všetkých troch slovenských zástupcov s napätím sledovať žreb UEFA.

Najlepšiu pozíciu by v prípade postupu mala Žilina, ktorá by sa ocitla aj v treťom predkole medzi nasadenými mužstvami. Senica je nenasadená a Spartak Trnava v prípade vyradenia KF Tirana bude tiež len medzi nenasadenými mužstvami.

MŠK ŽILINA

Najnebezpečnejší súper:  Dundee United (Škótsko)


Za súpera, ktorý by mohol v prípade postupu Žiliny do tretieho predkola narobiť žlto-zeleným najväčšie problémy vyberáme škótsky Dundee United, ktorý v druhom predkole narazí na poľský Slask Vroclaw. Škóti sú medzi nenasadenými mužstvami zaradený pre nízky koeficient, no kvalitatívne by mali byť na základe výkonov z minulej sezóny určite o kus vyššie.
Zaujímavosťou je, že dres Dundee oblieka aj brankárska trojka slovenskej reprezentácie Dušan Perniš, ktorý by v prípadnom zápase proti MŠK zažil návrat na štadión Pod Dubeň, kde pôsobil niekoľko sezón.

Najprijateľnejší súper: Sligo Rovers FC (Írsko)


Za najprijateľnejší tím vyberáme víťaza Írskeho pohára Sligo Rovers, ktorý si vďaka tomuto triumfu síce zabezpečil účasť v treťom predkole, no na rozdiel od Žiliny nemá medzinárodne skúsenosti a s koeficientom  1,991 sa radí medzi európskych trpaslíkov. Žilinský koeficient je mimochodom sedemnásobne vyšší (14,399).

SPARTAK TRNAVA & FK SENICA

Najnebezpečnejší súper:
  Atlético de Madrid (Španielsko)

Je možné, že jeden z našich zástupcov narazí aj na víťaza Európskej Ligy spred dvoch rokov. Hráčom Atlética totiž minulá sezóna La Ligy vôbec nevyšla a musia sa tak uspokojiť „len“ s tretím predkolom Európskej ligy.

V prípade tohto nepriaznivého žrebu by sa mohla Trnave, alebo Senici, naskytnúť možnosť zahrať si proti hráčom ako Diego Forlán, či Serio Aguero. Slovenský divák by sa tak mohol po dlhšom čase dočkať búrlivej diváckej kulisy a to hlavne v prípade, ak by Atlético pricestovalo do Trnavy. 

Najprijateľnejší súper: FK Mladá Boleslav (Česko)

Za najprijateľnejšieho súpera považujeme českú Mladú Boleslav, ktorá je síce nasadená, no medzi slovenskou a českou ligou nie sú markantné rozdiely, čo potvrdili aj výsledky z letných prípravných zápasov.  Veríme, že Senica, aj Trnava, by dokázali s Mladou Boleslavou odohrať dva vyrovnané duely.