Main Content

Predstavujeme súpera Žiliny v 2. predkole EL: KR Reykjavik

streda, 13. júl 2011 12:06 | Autor: Jakub Vaverka

Predstavujeme súpera Žiliny v 2. predkole EL: KR Reykjavik
Predstavujeme súpera Žiliny v 2. predkole EL: KR Reykjavik | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

KR-ingar, ako zvyknú prezývať zajtrajšieho súpera Žiliny v Európskej lige, je vôbec najstarší islandský futbalový klub. Svoju históriu začal písať už v roku 1899, čo je na krajinu, ktorá nie je svojim futbalom takmer vôbec známa, veľmi slušný ročník. Predstavujeme vám zajtrajšieho protivníka Žiliny v II. predkole Európskej ligy ...

Zverenci trénera Rúnara Kristinssona nemôžu byť s minulou sezónou rozhodne spokojní, pretože v najvyššej islandskej súťaži skončili až na štvrtej pozícii, ktorá im zaistila „iba“ prvé predkolo Európskej Ligy. S miernym nadľahčením však bolo prvé kolo pre islandského zástupcu len prechádzkou ružovou záhradou, keďže svojho luxemburského protivníka IF Fuflafjordur vyradili dvoma jasnými víťazstvami 3:1 (vonku) a 5:1.

Darí sa im aj  domácej lige, ktorá sa začala na európske pomery veľmi netradične už začiatkom mája. Po odohratí úvodných 9 zápasov sú na prvom mieste so ziskom 23 bodov. Ani raz neprehrali, o body ich obrali len dve remízy. Na záver čerešnička – KR Reykjavík vyhral posledných 9 súťažných stretnutí v rade s celkovým skóre 26:5!

Domáce zápasy hrávajú bielo-čierni na štadióne KR-völlur, ktorý s kapacitou 3300 divákov rozhodne nepatrí medzi  architektonické skvosty. Priemerne chodí domácich povzbudiť okolo 2100 divákov.

KR Reyjkavík sa ako prvý  v histórii z krajiny gejzírov predstavil v pohárovej Európe. Bolo to ešte v roku 1964, keď im nemilosrdný žreb prisúdil za súpera FC Liverpool. Zázrak sa podľa očakávania nekonal a KR Reykjavík vypadol s “The Reds“ po dvoch zápasoch s celkovým skóre 1:11.

VIZITKA

Názov:  Knattspyrnufélag Reykjavíkur
Prezývka:  KR-ingar
Rok založenia:  1899
Štadión/kapacita:  KR-völlur / 3300 divákov
Klubové farby:  domáce dresy sú bielo-čierne, vonkajšie oranžovo-biele
Predseda:  Gudjón Gudmundsson
Tréner:  Rúnar Kristinsson
Domáce  súťaže: 24 majstrovských titulov, 11-násobný víťaz Islandského pohára, 4-násobný víťaz Islandského super pohára