Main Content

Predstavujeme súpera Trnavy v 2. predkole EL: KF Tirana

utorok, 12. júl 2011 11:52 | Autor: Jakub Vaverka

Predstavujeme súpera Trnavy v 2. predkole EL: KF Tirana
Predstavujeme súpera Trnavy v 2. predkole EL: KF Tirana | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Vo štvrtok od 20-hodiny čaká Spartak v Albánsku ďalšia dôležitá skúška pomaly sa rozbiehajúcej sezóny. Po tom ako v I. predkole Európskej ligy vyradili Trnavčania Zetu Golubovci narazí štvrtý tím minulej sezóny Corgoň ligy v II. predkole na najúspešnejší albánsky tím histórie, ktorý vám predstavujeme v tomto článku.

KF Tirana je suverénne najúspešnejší tím v Albánsku. Domácu ligu vyhrali bielo-modrí už 24 krát, k čomu pridali 14 albánskych pohárov a osem super pohárov. Minulú sezónu mal klub z hlavného mesta taktiež výborne rozbehnutú, no v posledných piatich kolách KF prehral a obsadil až piatu priečku. Účasť v druhom predkole Európskej Ligy Tirane zachránil až triumf v národnom pohári.

Vedenie klubu nebolo finišom sezóny vôbec nadšené a preto angažovalo, možno prekvapivo, na trénerský post španielskeho lodivoda Juliána Rúbia, ktorý má za úlohu nesklamať v Európe a v domácej lige vybojovať titul.

Klub bol založený už v roku 1920 a v súčasnosti hráva svoje zápasy na štadióne Selmana  Stërmasiho, ktorý má kapacitu 19 500 divákov.  V mužstve KF Tirana pôsobí viacero domácich reprezentantov a preto je tento tím právom považovaný za jedného z albánskeho gigantov. Napriek tomu sa v dvojzápase so Spartakom Trnava Albánci nechcú stavať do pozície favorita. 
Hoci by sme od krajín ako Albánsko čakali horkokrvných fanúšikov v prípade KF Tirana to až tak neplatí. Na zápasy tohto klubu chodí veľmi málodivákov. V priemere to bolo minulú sezónu len niečo cez 1000 na zápas. 

Vizitka

Názov: 
Klubi i Futbollit Tirana
Fanúšikovské zoskupenie:  Tirona Fanatics
Rok založenia: 
1920
Štadión/kapacita:  Štadión Selmana Stërmasiho/19 500 divákov
Klubové farby:  domáce dresy sú bielo-modré, vonkajšie čierne
Predseda:  Refik Halili
Tréner: Julián Rúbio (Šp.)
Domáce súťaže: 24 majstrovských titulov, 14-násobný víťaz Albánskeho pohára, 8-násobný víťaz Albánskeho super pohára