Main Content

Peter Sagan krotí optimizmus: Čakajú nás najťažšie etapy pretekov

štvrtok, 3. august 2017 11:20 | Autor: Jakub Vaverka

Peter Sagan krotí optimizmus: Čakajú nás najťažšie etapy pretekov
Peter Sagan krotí optimizmus: Čakajú nás najťažšie etapy pretekov | zdroj: © TASR

V týchto dňoch je v plnom prúde Tour de Pologne, ktorá je na Slovensku veľmi ostro sledovaná. Zásluhu na tom má predovšetkým hviezdny Peter Sagan, ktorý má reálnu šancu na celkový triumf.

Včera bola v Poľsku na programe piata etapa, ktorej charakter bol zvlnený. Jej víťazom sa stal Danny van Poppel, pričom o napätie opäť nebola núdza. Peter Sagan skončil na tretej priečke, keď mu v záverečnom špurte chýbal aj povestný kúsok šťastia. Rodák zo Žiliny však môže byť spokojný, stále je aktuálnym lídrov pretekov.

Na druhého Dylana Teunsa z BMC má momentálne náskok 14 sekúnd, na tímového kolegu z Bora-hansgrohe a miláčika domácich fanúšikov Rafala Majka dokonca 20 sekúnd. "Bola to tažká etapa, aj vzhľadom na počasie. V závere som sa našťastie vyhol pádu," komentoval včerajšie dianie pre agentúry Peter Sagan.

Pred rozuzlením Tour de Pologne náš jazdec krotí optimizmus. "Čakajú nás teraz najťažšie etapy pretekov. Uvidíme, ako to dopadne, ale určite to vyzerá lepšie pre Majku ako pre mňa," priniesla jeho slová TASR. Odborníci sa zhodujú, že o celkovom víťazovi by sa malo rozhodnúť práve medzi Saganom a Majkom.

 

Celkové priebežné poradie Tour de Pologne: 

1. Peter SAGAN (SR/Bora-hansgrohe), 2. Dylan Teuns (Bel./BMC) + 14, 3. Rafal Majka (Poľ.-Bora-hansgrohe) + 20, 4. Wilco Kelderman (Hol./Sunweb) + 24, 5. Christian Odd Eiking (Nór./FDJ) + 31 ... 132. Erik BAŠKA (SR/Bora-hansgrohe) + 38:46