Main Content

Člen bronzového štvorkajaku Vlček: Bola dosť zima, sme ale spokojní

nedeľa, 16. júl 2017 12:15 | Autor: Jakub Vaverka

Člen bronzového štvorkajaku Vlček: Bola dosť zima, sme ale spokojní
Člen bronzového štvorkajaku Vlček: Bola dosť zima, sme ale spokojní | zdroj: © TASR

Tento víkend sa v bulharskom meste Plovdiv konali majstrovstvá Európy v rýchlostnej kanoistike. Slovenských fanúšikov veľmi potešil štvorkajak, ktorý získal bronzovú medailu na trati na tisíc metrov.

Včera slovenskí štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka získal striebro na olympijskej päťstovke, dnes si zapísal výborný výsledok na 1000 metrov, slovenská posádka získala cenný bronz. Z Plovdivu si tak naši rýchlostní kanoisti odnášajú dva cenné kovy. "Počítali sme s tým, že budú 2-3 posádky, s ktorými sa pobijeme o dobrý výsledok. Španieli patrili k favoritom, rátali sme aj s českou a nemeckou posádkou," priniesla slová Juraja Vlčeka agentúra TASR.

"Rozhodovalo sa na posledných 50 metroch, kde nám došli sily. Dážď nám nevyhovoval, bol dosť zima. Neboli to podmienky pre nás. S tretím miestom sme spokojní, ráta sa každá medaila. Domov si odnášame dva cenné kovy. To je slušný výsledok," dodal skúsený kanoista Vlček, ktorý patrí medzi vedúce osobnosti štvorkajaku.

Na budúci víkend čakajú našu posádku kvalifikačné preteky na Zemníku. Cieľom je podľa Vlčeka ich zvládnutie a následná príprava na augustové majstrovstvá sveta, ktoré s uskutočnia v Račiciach.