Main Content

Rysuje sa návrat Škrtela do Premier League! V obrane by mohol hrať s Terrym

štvrtok, 22. jún 2017 11:53 | Autor: Jakub Vaverka

Rysuje sa návrat Škrtela do Premier League! V obrane by mohol hrať s Terrym
Rysuje sa návrat Škrtela do Premier League! V obrane by mohol hrať s Terrym | zdroj: © TASR

Minulý rok slovenský reprezentant Martin Škrtel odišiel z anglickej Premier League, keď Liverpool FC vymenil za tureckého giganta Fenerbahce Istanbul. Toto leto by sa však údajne mohol do najsledovanejšej ligy sveta vrátiť.

Martin Škrtel minulé leto skompletizoval svoj transfer do tureckej najvyššej súťaže, kde sa upísal Fenerbahce Istanbul. K odchodu z Liverpoolu ho viedli najmä nezhody s novým trénerom The Reds Jurgenom Kloppom, ktorý ho prehliadal. V Turecku patril medzi opory „Feneru“, pričom jeho kvalitné výkony si opäť všimli aj skauti z Premier League.

32-ročný Slovák by sa mohol už toto leto vrátiť Britské ostrovy. „Obranca Fenerbahce Istanbul je pripravený na návrat do Premier League. O jeho služby sa zaujíma waleský klub Swansea City,“ píše  britský plátok Daily Mail. Zaujímavosťou je, že The Swans majú interes aj o legendu Chelsea Johna Terryho, a teda je reálne, že by vznikla stopérska dvojica Škrtel-Terry.

„Škrtelovi do konca kontraktu ostávajú dva roky, no Fenerbahce čelí tlaku zo strany finančného fair-play a bude nútené predávať svojich futbalistov. Za Slováka by „Fener“ mohol dostať o niečo nižšiu čiastku ako 5 miliónov libier,“ píše sa v originálnom znení článku.

Martin Škrtel má s Premier League bohaté skúsenosti. Na liverpoolskom Anfield Road strávil osem rokov. Keď rodák z Ráztočna odchádzal do Turecka, vo veľkom sa hovorilo, že ešte má na to, aby hral v Anglicku. Teraz možno dostane príležitosť, aby to dokázal.