Main Content

Hodnotenie slovenských hokejistov po súboji s Dánskom

streda, 10. máj 2017 08:33 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie slovenských hokejistov po súboji s Dánskom
Hodnotenie slovenských hokejistov po súboji s Dánskom | zdroj: © TASR

Ani výkon z tretej tretiny nenapravil dojem z prvých dvoch častí. Tomu zodpovedá aj naše hodnotenie.

Július Hudáček – 6 – Napriek trom inkasovaným gólom podal slušný výkon. Viackrát našich podržal a podľa slov Martina Gernáta to bol on, kto vyhecoval tím v šatni k zlepšeniu v tretej tretine.

Michal Sersen - 3– Hneď v prvej minúte mu ušiel Ehlers, hasiť musel Hudáček. Potom sa náš obranca snažil o streľbu, ktorá však končila mimo priestoru troch žrdí. Do defenzívy to bol pomerne dobrý výkon, od jedného z najskúsenejších bekov očakávame viac.

Michal Čajkovský – 3,5 – Michal ukazoval záblesky dobrej hry, avšak ostalo len pri zábleskoch. Potrebujeme vidieť viac ofenzívnych výpadov, väčšie využívanie jeho fyzických dispozícií, väčšiu početnosť streľby.

Peter Čerešňák – 4 – V zápase odohral najviac spomedzi našich obrancov, až 23 minút. Narozdiel od minulého zápasu si v oslabeniach postrážil svojich hráčov a celkovo podal o čosi zodpovednejší výkon, no to by mala byť na majstrovstvách sveta samozrejmosť, nie dôvod na lepšiu známku.

Adam Jánošík – 3 – Ešte v úvode sa snažil podporovať ofenzívu a v prvej tretine bol asi najaktívnejším našim obrancom. Potom jeho minútáž výrazne klesla, a tak aj jeho výkon.

Juraj Mikuš –2,5 -  V prvej tretine musel hasiť faulom to, že prepadli Haščák s Miklíkom a Dáni sa rútili do brejku. Druhý faul už však nepripíše nikomu. Dostal príležitosť pri presilovkách, ale príliš váhal so streľbou. Situáciu pri vyrovnanom stave 3:3 a našej presilovke radšej ani komentovať nebudeme.

 Martin Gernát –4 – Od začiatku duelu nepôsobil isto. Pri druhom góle mal brániť strelca gólu tesnejšie. Napravil to však streleným gólom, ktorým naštartoval náš pokus o obrat.

Eduard Šedivý – bez známky – Naskočil celkovo na päť striedaní, počas ktorých neukázal dostatok na ohodnotenie.

Peter Trška – 3 – V podstate si zastal svoju úlohu, keď počas jeho pobytu na ľade sme neinkasovali. Dobre bránil priestor pred brankárom, nebál sa pritvrdiť, keď Dáni dobiedzali. Na takúto scénu to však je základ, ku ktorému treba pridať nadstavbu.

Dávid Skokan – 3 – V úvode pomerne aktívny, nebojácny prejav, potom ho tréneri nenasadzovali príliš často. Nakoniec skončil s nula strelami a s jednou mínuskou, čo je málo.

Tomáš Zigo – 3 – Iste, nedajú sa očakávať zázraky od absolútneho debutanta na takomto fóre. Tomáš má odvádzať skôr čiernu robotu a tu aj odvádza. Nie sú však deväťdesiate roky a od útočníka očakávame aj nejaký ofenzívny prínos. Toho sme sa nedočkali.

Vladimír Dravecký – 3,5 – Vlado má byť v našom tíme hráčom, ktorý prináša dravosť a góly. Akoby však nemal pri zakončení pokoj na hokejke. Jeden strelecký pokus v zápase je od kapitána a člena produktívneho útoku veľmi málo. Aspoň, že pri asistenciách prejavuje rozvahu, v tomto zápase si ich pripísal dve.

Marcel Haščák –4 - Hneď v prvom striedaní mal tento útok veľkú šancu, keď práve Marcel našiel Bližňáka. V prvej tretine bol blízko vyrovnania, no do odkrytej brány puk nevtesnal. Marcel pálil ako o život, celkovo má na konte osem striel medzi tri žrde, no chýba tomu presnoť.

Mário Bližňák –4 – Ako cez kopirák. Mário je aktívny, snaží sa, dostáva sa do zakončenia, no chýba mu pokoj. Dobre pracoval pri napádaní súpera. Pri druhom góle našich perfektne zabojoval pred bránou.

Michel Miklík – 5 – Asi ako jediný z našich predstavuje skutočnú streleckú hrozbu. Jeho strely majú “hlavnu a pätu” a nie sú to strely len, aby sa vystrelilo. Aj v tomto zápase dal gól, pridal jednu asistenciu, no ako sebakriticky priznal, aj on hral len jednu tretinu.  

Libor Hudáček –2 -  Niečo treba robiť s nadmierou jeho agresivity. Zase sa nechal vylúčiť za najevidentnejšiu sekeru v histórii hokeja. Následne sme inkasovali gól, ktorým sa Dáni naštartovali a my pribrzdili. Očakávame väčšiu tvorivosť od nášho najtvorivejšieho hráča.

Lukáš Cingel –3,5 -  nebál sa ísť do predbránkového priestoru, vďaka čomu si vypýtal našu prvú presilovku, v ktorej sme boli blízko gólu. Faulovali ho aj v tretej tretine, keď Miklík vyrovnal na 3:3. Nula striel za 17 minút je však hrozbou.

Andrej Kudrna – 3 – Oproti predošlému zápasu to bol podstatne menej aktívny výkon Andreja. Jediná strela na bránu, časté váhanie, slabší dôraz. Vie to zahrať aj lepšie.

Pavol Skalický – 3 – Štvrtá formácia toho veľa nenahrala, a keď hrala, mala skôr “čistiace” úlohy. Ako údržba okay, je to však málo.

Andrej Šťastný –3 -  Dobre pracoval pri forecheckingu, hral fyzicky, čo sa od celého jeho útoku očakáva. Pri tom končíme.

Tomáš Hrnka – 3 – Ešte v úvodnej tretine sa dostal k dvom streleckým zakončeniam, potom sa “vyrovnal” kolegom z formácie a obmedzil sa na boj pri mantineloch.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon