Main Content

Claudio Ranieri sa ocitol v hľadáčiku talianskeho klubu, ktorý zúfalo potrebuje pomoc

sobota, 8. apríl 2017 16:26 | Autor: Timotej Gašper

Claudio Ranieri sa ocitol v hľadáčiku talianskeho klubu, ktorý zúfalo potrebuje pomoc
Claudio Ranieri sa ocitol v hľadáčiku talianskeho klubu, ktorý zúfalo potrebuje pomoc | zdroj: © TASR

Prepustený tréner majstrovského Leicestru City je momentálne bez práce, čo ale už čoskoro môže zmeniť. Britský portál TheSun.uk píše, že o skúseného kouča sa vo veľkom zaujíma účastník najvyššej talianskej futbalovej ligy.

Claudio Ranieri sa do všeobecného povedomia dostal ešte v minulosti, keď trénoval viacero veľkých klubov ako Chelsea, Juventus, Inter Miláno, Atlético Madrid, Valenciu, Monako či naposledy Leicester City.

V lete 2015 sa ujal spomínaného Leicestru, ktorý sa v tej dobe nenachádzal v príliš prijateľnej pozícií. Ranieri prebral klub, ktorý skončil ako nováčik takmer na chvoste Premier League. S pár posilami a správnou taktikou ale skúsený Talian dokázal urobiť z „The Foxes“ obávaný a silný tím, ktorý sa na konci sezóny 15/16 radoval z historicky prvého ligového triumfu.

Z trénera aj hráčov sa stali hrdinovia, ktorých čakala účasť v milionárskej Lige majstrov. Aj keď v lete Ranieri posilnil káder, Leicestru sa v lige absolútne nedarilo. Síce v Lige majstrov žiarili, no v domácej súťaži určite nenapĺňal očakávania hodné obhajcu titulu.

Vo februári 2017 sa tak vedenie rozhodlo rozviazať so 65-ročným Talianom spoluprácu, čo vyvolalo obrovskú vlnu pohoršenia a Ranieriho sa zastalo viacero osobností.

Bez práce však Claudio môže ostať len necelé 2 mesiace, keďže podľa najnovších správ sa o jeho služby vo veľkom začalo zaujímať talianske Palermo. Klub, ktorý v tejto sezóne vyhodil už štyroch trénerov, sa topí v zostupových vodách a osem kôl pred koncom stráca na záchranu 8 bodov.

Sicílsky klub, ktorý v minulosti vychoval hráčov ako Cavani, Pastore či Dybala vystriedal za posledné 2 sezóny až 11 trénerov a vedenie plánuje veľké zmeny, na čele ktorých má byť angažovanie Claudia Ranieriho. Ak by ale náhodou došlo k potenciálnej dohode, vedenie Palerma musí konať, pretože ak naisto zostúpia, meno ako Ranieri do nižšej ligy asi nezískajú. Informáciu priniesla stránka thesun.co.uk