Main Content

HORÚCA SPRÁVA: Luis Enrique skončí na lavičke Barcelony!

streda, 1. marec 2017 23:04 | Autor: Jakub Mihálik

HORÚCA SPRÁVA: Luis Enrique skončí na lavičke Barcelony!
HORÚCA SPRÁVA: Luis Enrique skončí na lavičke Barcelony! | zdroj: © TASR

Po týždňoch špekulácií Luis Enrique oznámil, že nebude pokračovať v pozícii hlavného trénera FC Barcelona.

Prakticky celú sezónu čelil Luis Enrique otázkam o svojom zotrvaní na lavičke Blaugranes po lete, v ktorom mu končí zmluva, no neustále odmietal odpovedať. Po stredajšom víťazstve FC Barcelona nad Sportingom Gijón v pomere 6:1 sa rozhodol prelomiť mlčanie. 

„V nasledujúcej sezóne nebudem trénerom Barcelony,“ prezradil na pozápasovej tlačovej konferencii. 

„Pred sezónou som sa stretol s Albertom Solerom a Robertom Fernandezom a povedal som im o tom, že možno nepredĺžim zmluvu. 
Povedali mi, aby som sa s rozhodnutím neunáhlil. Ale ten moment prišiel.“

Dôvodom je to, ako musím prežívať túto profesiu, neustále hľadať spôsob, ako sa zlepšovať. Znamená to, že mám veľmi málo času na oddych. Je to náročné, ale veľmi dobre premyslené rozhodnutie. Potrebujem oddych. Chcel by som poďakovať klubu za dôveru, ktorú mi preukázal a za tri nezabudnuteľné roky.“

Barcelona stále bojuje v troch súťažiach a Luis Enrique po tomto oznámení vyzval k absolútnej koncentrácii na súťažné zápasy.
„Ostávajú tri mesiace a sme v náročnej pozícii, špeciálne v Lige majstrov,“ dodal. „Ale s pomocou všetkých a pri správnej konštelácii hviezd môžeme dvojzápas proti PSG otočiť.“

Napriek tomu, že sa bývalému hráčovi Blaugranes na lavičke Barcelony na začiatku neverilo, hneď v prvej sezóne získal treble. V minulej sezóne pridal domáce double. Svojim rozhodnutím poskytol Barcelone dostatočný čas na hľadanie náhrady.