Main Content

Po 18-ročnom supertalente AS Monaco idú veľkokluby. Je to depresívne, hovorí rešpektovaný novinár

štvrtok, 23. február 2017 12:28 | Autor: Jakub Vaverka

Po 18-ročnom supertalente AS Monaco idú veľkokluby. Je to depresívne, hovorí rešpektovaný novinár
Po 18-ročnom supertalente AS Monaco idú veľkokluby. Je to depresívne, hovorí rešpektovaný novinár | zdroj: © TASR

Francúzsky rodák Kylian Mbappé má iba osemnásť rokov, no už v tínedžerskom veku patrí do základnej zostavy AS Monako. Dáva o sebe vedieť v Ligue 1 aj v Lige majstrov. Niet sa preto čo čudovať, že sa začínajú o jeho služby zaujímať viaceré veľkokluby.

AS Monako v utorok siahalo na veľký úspech v osemfinále Ligy majstrov, no Kniežatá nakoniec prehrali v Manchestri so City 3:5 a postup medzi TOP osem tímov si poriadne skomplikovali. Vo veľkom dal o sebe vedieť iba 18- ročný Kylian Mbappé, ktorý je v posledných týždňoch stále pod väčším drobnohľadom skautov.

V prebiehajúcom ročníku Mbappé nastúpil na 25 zápasov, v ktorých si zapísal dvanásť presných zásahov a osem asistencií. Vo svojej prvej seniorskej sezóne si taktiež zaknihoval prvý hetrik v mužskom futbale, prvý hetrik v Ligue 1 a taktiež si otvoril gólový účet v Lige majstrov.

Mládežnícky reprezentant Francúzska, ktorý sa narodil v Bondy sa stal najmladším strelcom klubu od čias legendárneho Thierryho Henryho.  Mbappé je od utorka taktiež najmladším strelcom francúzskej histórie v play-off Ligy majstrov a druhým najmladším strelcom z Francúzska v Champions League celkovo. Mladší bol pri svojom prvom zásahu v UCL iba Karim Benzema.

Francúzsky denník L'Equipe sa zamýšľa nad Mbappého budúcnosťou. Špekuluje sa o dlhom menoslove záujemcov o jeho služby. Spomínajú sa Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Tottenham Hotspur, Bayern Mníchov či Borussia Dortmund. Monako by na Mbappém mohlo zarobiť 60 až 80 miliónov eur.

K budúcnosti talentovanej generácie AS Monako sa vyjadril aj novinár Philippe Auclair, ktorý spolupracuje s France Footballom či RMC. „Príliš veľa sa hovorí o Silvovi, Mbappem, Lemarovi a ďalších. O tom, že by mali ísť budúcu sezónu preč. Naozaj depresívne. Kto by nebol totiž rád, keby ostali v ASM?,“ napísal na svojom profile na sociálnej sieti Twitter.