Main Content

Úspešné vykročenie juniorskej basketbalovej reprezentácie

štvrtok, 9. jún 2011 12:00 | Autor: TASR

Juniorskí reprezentanti Slovenska zvíťazili vo svojom prvom medzinárodnom prípravnom zápase v českých Luhačoviciach s domácou reprezentáciou 73:57.

„Úvodný medzištátny zápas našej prípravy proti súperovi, ktorý je účastníkom „A“ divízie Majstrovstiev Európy sme odohrali vysoko koncentrovane,“ hodnotí úvodné vystúpenie hlavný tréner, Ivan Kurilla.“ Zápas sa nám počas všetkých štyroch štvrtín podarilo držať pod kontrolou a od začiatku sme si udržiavali 10-bodový náskok. Hráči dodržali taktické pokyny a mali sme minimum hluchých miest. V zápase sa prestriedali všetci chlapci, aby sme ich mohli vidieť v zápasovom rytme, proti silnému súperovi a otestovať si aj ich odolnosť voči tlaku, ktorý so sebou reprezentácia krajiny samozrejme prináša,“ dodal Kurilla.

„Samozrejme tento zápas nás určite pozitívne naladil, ale sme len na začiatku prípravy a vieme, že nás čaká ešte veľa práce s dolaďovaním útočných a obranných systémov, individuálnymi činnosťami, koncentráciou a takisto budeme aj naďalej pokračovať na mentálnej stránke prípravy, ktorá vysoko dopomáha k budovaniu silného tímoveho ducha,“ doplnil hlavný tréner

Česká republika 18 – Slovenská republika 18 57:73 (23:33)
Najlepší strelci Slovenska: Šimon Krajčovič 19, Dávid Flaška 15, Andrej Škvarek 14

© WEBNOVINY