Main Content

Mayweather sa ostro pustil do prezidenta UFC: Oholil si hlavu a pôsobí drsne

utorok, 17. január 2017 11:37 | Autor: Jakub Vaverka

Mayweather sa ostro pustil do prezidenta UFC: Oholil si hlavu a pôsobí drsne
Mayweather sa ostro pustil do prezidenta UFC: Oholil si hlavu a pôsobí drsne | zdroj: © TASR

Sága o možnom súboji boxerského mága Floyda Mayweathera a írskeho zápasníka MMA Conora McGregora nemá konca. Jeden deň to vyzerá, že dohoda je blízko, inokedy zas, že vzájomný duel bojových hviezd neuvidíme.

Prezident UFC Dana White deklaroval, že je ochotný zaplatiť Američanovi aj Írovi základnú čiastku 25 miliónov dolárov, pričom obaja by následne získali ďalšie bonusy plynúce z reklám. Mayweather sa do Whitea pustil už cez víkend, keď ho nazval obyčajným komediantom.

Američan s bilanciou 49 výhier a 0 prehier teraz komentoval ponuku prezidenta UFC podrobnejšie. „Naposledy, keď som zarobil 25 miliónov – teda vlastne viacej- ale naposledy, čo som sa pohyboval okolo tejto čiastky, bola to doba pred desiatimi rokmi. Nežobrem o peniaze, len hovorím pravdu. Som potešený a vďačný, 25 miliónov je stále úžasná čiastka. Avšak naposledy, neviem ako dlho už bola moja minimálna garantovaná čiastka na úrovni 32 miliónov. V súboji s Canelom Alvarezom som zarobil cez sto miliónov dolárov. V bitkách s Alvarezom a Pacquaiom dokopy dokonca cez 400 miliónov. To sú moje čísla. Môžu povedať, že klamem. To je všetko, čo chcú. Ak by som bol taký zúfalý z naháňania peňazí, vrátil by som sa späť hneď,“ priniesol Mayweatherove slová portál MMAfighting.com.

Floyd Mayweather zarobil odhadovane viac ako 700 miliónov dolárov, pričom počas posledného zápasu svojho kariéry proti Andremu Bertovi mal garantované minimum na úrovni 32 miliónov. Na druhej strane, Conor McGregor v rámci UFC 205 proti Eddiemu Alvarezovi mal garantovanú čiastku v hodnote 3 miliónov. Prípadných 25 miliónov dolárov by teda pre Íra bolo najlepším zárobkom v celej kariéry.

„Nechcem hovoriť s Danom Whiteom. Pamätám sa, že to bol hráč, následne boss, no malý boss. Väčším šéfom bol Fertittas, no ten sa rozhodol UFC predať Whiteovi. Dana je len zamestnancom. Mám ho rád, nemám nič proti nemu. Spomínam si, keď mi nosil tašky. Vždy som bol k nemu dobrý. Z ničoho nič si však vyholil hlavu a pôsobí ako drsný chlapík,“ pokračoval Mayweather.

Na záver sa americká boxerská hviezda zamyslela. „Všetko čo k tomu môžem povedať je, že prečo, keď do bitky ide Conor McGregor zarába Dana White viac ako Conor? Veď je to McGregor, kto chodí bojovať.“