Main Content

Stephen Curry bol nahnevaný na trénera Kerra

streda, 4. január 2017 14:34 | Autor: De Fa

Stephen Curry bol nahnevaný na trénera Kerra
Stephen Curry bol nahnevaný na trénera Kerra | zdroj: © TASR

Počas Vianoc nám NBA nadelila príjemný darček v podobe duelu Cleveland Cavaliers a Golden State Warriors. Bolo to po prvý krát, čo sa tieto dva celky stretli proti sebe po epickej bitke vo Finále NBA sezóny 2015/16.

Zápas nakoniec lepšie zvládli domáci Cavaliers, ktorý síce do záverečnej štvrtiny nastupovali z 12 bodovým mankom, avšak nakoniec dokázali stretnutie otočiť a rozhodnúť v posledných sekundách strelou Kyrie Irvinga. Počas záverečnej minúty sa udialo niekoľko kuriozít, ktoré neskôr liga vyhodnotila ako chybné rozhodnutia rozhodcov, no zaujímavosťou bol aj fakt, že Stephen Curry počas toho ako mal jeho tím zahrať poslednú obrannú akciu, sledoval dianie len z lavičky. Bolo vidno, že toto rozhodnutie trénera Steve Kerra nesie ťažko a bolo vidno jeho frustráciu z celej tejto situácie.

Po zápase Kerr obhajoval svoje rozhodnutie tým, že jeho družina v ten okamih potrebovala na palubovke veľkého a dlhého hráča. Celá akcia bola zakončená cez Irvinga, pričom jeho primárnym obrancom bol Klay Thompson, cez ktorého nakoniec aj padol rozhodujúci kôš celého zápasu.

Steve Kerr si bol plne vedomý toho, že Curry aj napriek tomu, že bol už druhý rok po sebe vyhlásený za MVP (najužitočnejší hráč ligy) sezóny, sa v určitých situáciách musí prispôsobiť čerstvej posile Kevinovi Durantovi a jeho dominancii v určitých situáciách.

https://www.instagram.com/p/BOuw7Gph84h/?tagged=stephencurry

Pre denník Mercury News po zápase Curry povedal: „Bolo to samozrejme trénerove rozhodnutie. Musel som to však rešpektovať, aj keď som s tým nemohol súhlasiť. Moja súťaživá povaha mi to nedovolila a chcel som byť na ihrisku v tých rozhodujúcich chvíľach.“

Steve Kerr celú situáciu okomentoval nasledovne: „Potrebovali sme na palubovke viac výšky. Shaun Livingston bol ideálna voľba na to aby sme to dosiahli – má schopnosť ísť hore a získať doskok v prípade nepremenenej strely. Ak by sme potrebovali niekoho prebrať po clone, dokázali by sme to zrealizovať tak, že by sme to pokryli rovnako dobre disponovaným hráčom. V tomto prípade tu nie je o čom diskutovať. Rozhodli sme sa pre to najlepšie v danej situácii. Každý hráč určite túži po tom, aby stále hral, avšak my sme potrebovali spraviť to, čo sme si mysleli, že bude najlepšie pre danú situáciu.

Pravdou je, že Stephenovi Currymu zápas veľmi nevyšiel. Nevedel sa dostať od začiatku do rytmu a DeAndre Liggins obetoval veškerú svoju energiu na to, aby jedného z najlepších hráčov ligy dostával do zložitých streleckých situácii. Samozrejme, najlepším hráčom sa nemusí vydariť zápas a aj napriek tomu v tých rozhodujúcich momentoch vedia rozhodnúť zápas, preto poslednou otázkou novinárov bola to, či to nenaštrbí ich vzťah do ďalších zápasov.

Kerr reagoval nasledovne: „Je to už veľký chlapec. Je to dvojnásobný najužitočnejší hráč ligy. Je nesmierne vyzretý a uvedomelý hráč. Je určite naštvaný, že sa mu zápas nevydaril, tak ako ja som nahnevaný za to, že som tento zápas nedokázal doviesť do zdarného konca. Avšak keď všetky tieto emócie zo zápasu opadnú, sme opäť na spoločnej vlne, víťazstvo alebo prehra nás neustále posúva ďalej.