Main Content

Sumár najkvalitnejších článkov pre zdravší a produktívnejší rok 2017

streda, 4. január 2017 14:03 | Autor: Viktor Štefaňák

Sumár najkvalitnejších článkov pre zdravší a produktívnejší rok 2017
Sumár najkvalitnejších článkov pre zdravší a produktívnejší rok 2017 | zdroj: pixabay.com

Každý rok je módna vlna novoročných predsavzatí a plánov. Veľa z nich sa týka chudnutia, lepšieho životného štýlu, zdravšieho stravovania sa. Minimálne 80 % z plánov a cieľov neprežije styk s realitou.

V januári kupujeme celoročnú permanentku do fitka. Prvé tri týždne nám to celkom ide. 3-5 x týždenne sme v gyme. Vo februári obmedzujeme naše návštevy na 1-2 x týždenne. V marci sme nejaký uponáhľaní a nestíhame cvičiť. V máji zisťujeme, že permanentka leží na stole. Nedotknutá.

Preto je skvelé začať pomaly. Malými, ľahko dosiahnuteľnými cieľmi. Ako začať behať je každému jasné. Obuť tenisky a ísť von na 15-20 minútový klus. Kto predsa len váha ako na to bezbolestne, pre istotu zopakujeme v našom článku „Ako začať bezbolestne s behom“. Ak chceme začať dosahovať menšie ciele, stojí za to prelistovať znova náš článok o zrýchlení bežeckého tempa či ako sa dopracovať k behu aspoň jednu hodinku.

Nepáči sa nám strava? Nebláznime sa hneď. Preč cukor, preč sladené vody a nápoje, všetko vyprážané je zlé, chipsy do koša. Je to fajn. Ale zamerajte sa skôr na Paretovo pravidlo 80/20. 80 % kvalitnej stravy, o ktorej píšeme v našom článku o slovenských superpotravinách. Zvyšných 20 % môžu byť naše obľúbené pochúťky. Naučme sa vyberať poctivé suroviny postupne. Nemusí byť všetko BIO. Prečo nájdete v krátkom článku k problematike bio potravín.

Zhodiť kilá vďaka crossfitu? Nabrať svaly jedným cvikom? Mať postavu ako mariňák, ktorý je veľmi rýchly, pružný a ohybný? Všetko sa dá. Kilá vieme zhadzovať zábavnými spôsobmi a cvikmi. Ako nájdete v našom ilustračnom článku. Ďalšia skupina cvikov sú veľmi efektívne tréningové plány, ktoré nám zaberú iba pár minút z celého dňa. Nemusíme si vyhradiť na posilku 1,5 hodiny z vášho dňa. V našich článkoch sa venujeme aj efektívnym cvičeniam, doma, v hoteli, na cestách, bez náradia a činiek. Každý si vyberie podľa toho, na čom chce začať pomaly pracovať.

Veľa z nás potrebuje nasledovať lídrov. Odborníkov, ktorý čo to vo svete a vo svojom odvetví dokázali. Teraz je vonku zima a veľmi obľúbená téma je otužovanie. Ako začať, prečo to robiť a v čom nám to pomôže. Holandská legenda Wim Hof vie o tom svoje. Vyjsť na Mt. Everest v trenírkach, sedieť hodinku na ľadovej kocke či bežať maratón na Sahare bez vody chce viac ako odvahu. Predstavujeme vám jeho unikátnu metódu otužovania tela a mysle. Dekan FTVŠ Marián Vanderka bol na zimnej aj letnej Olympiáde. O športe, silovom tréningu a kvalitnejšej postave vie toho priveľa. Ako sa dá trénovať a vymakať si telo bez činiek vedia dvaja páni, Martin ViedenskýLuis Toledo. A ako skĺbiť podnikanie a šport vie na Slovensku najlepšie majiteľ Websupport a účastník viacerých Ironman závodov Michal Truban.

S tímom veríme, že naše články vám pomáhajú v každodennom živote zlepšovať vaše výkony na dráhe, betóne, posilke či v práci. Prajeme vám s tímom Šport7.sk úspešnejší, zdravší, výkonnejší a zábavnejší rok 2017.