Main Content

Jekaterinburg zostáva v KHL, rozpis sezóny do konca týždňa

pondelok, 6. jún 2011 18:00 | Autor: TASR

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) definitívne povolilo klubu Avtomobilist Jekaterinburg štart v tejto nadnárodnej súťaži aj pre sezónu 2011/2012. Ako je známe, spomenutý tím mal finančné problémy.

"Finančné garancie, ktoré nám vedenie klubu predložilo, nás ubezpečili, že tím môže štartovať v súťaži aj v nasledujúcej sezóne. Do konca tohto týždňa budú všetky podlžnosti klubu z minulej sezóny vyrovnané," cituje Sport-Express viceprezidenta KHL Vladimira Šalajeva.

Šalajev ďalej prezradil, že program KHL v novej sezóne 2011/2011 bude známy ešte tento týždeň. Aj slovenský nováčik popradský HC Lev sa tak už čoskoro dozvie meno svojho prvého súpera a tiež to, kedy sa pod Tatrami predstavia hviezdy jednotlivých klubov súťaže.


Ruský obor Arťuchin má údajne ponuku z NHLRuský hráč Jevgenij Arťuchin (vpravo) počas zápasu Česko - Rusko o 3. a 4. miesto na 75. hokejových majstrovstvách sveta 2011 IIHF v Bratislave.Ilustračné foto SITA/Jozef Jakubčo

Ruský reprezentačný útočník Jevgenij Arťuchin dostal údajne zaujímavú ponuku od jedného z kanadských klubov zámorskej hokejovej NHL. Informáciu priniesol Sport-Express. Dvadsaťosemročný ruský obor (196 cm, 116 kg), ktorý upútal na nedávno skončených MS na Slovensku najmä nekompromisnou hrou do tela, má na stole ponuku na jeden rok o 50% prevyšujúcu hodnotu kontraktu s jeho súčasným klubom Petrohradom.

Arťuchin sa po MS dohodol s SKA na novej zmluve, tú však doteraz nepodpísal. Moskovský rodák má na konte tri sezóny v NHL v dresoch Tampy Bay, Anaheimu a a Atlanty.

© WEBNOVINY