Main Content

Philadelphia 76ers rieši dilemu. Jeden z najlepších hráčov nie je spokojný

utorok, 27. december 2016 12:36 | Autor: De Fa

Philadelphia 76ers rieši dilemu. Jeden z najlepších hráčov nie je spokojný
Philadelphia 76ers rieši dilemu. Jeden z najlepších hráčov nie je spokojný | zdroj: © TASR

Tím Philadelphia 76ers v súčasnosti rieši menšiu dilemu. Za posledné roky sa im podarilo v draftových výberoch akumulovať až príliš veľa hráčov, ktorí môžu hrať na rovnakých pozíciách. Vyzerá to ako štandardná situácia, avšak problémom je, keď jeden z najlepších obrancov tímu sa len sporadicky dostane na ihrisko.

Reč je o Nerlensovi Noelovi, jednom z najskúsenejších hráčov v tíme. Tréner Bratt Brown mu jednoducho po tom, čo sa vrátil do zostavy po zranení, nevie garantovať dostatok minút, čo hráča s jeho potenciálom demotivuje. V posledných zápasoch sa buď na ihrisko vôbec nedostal alebo odohral niečo cez desať minút na zápas. V rozhovore po zápase, v ktorom strávil na palubovke len osem minút, mu došla trpezlivosť a svoje emócie dal najavo.

Možno niekedy reagujem až príliš emotívne, ale aj ja som len človek a chcem hrať basketbal na tej najvyššej úrovni. Teraz keď vidím aká je momentálna situácia v tíme, musím ísť od zápasu k zápasu a snažiť sa čo najviac zlepšovať.

Philadelphia 76ers si v tejto sezóne nemôže sťažovať na nedostatok talentu v tíme, veď v nedávnom zápase konečne mala k dispozícii zdravé trio Noel, Jahlil Okafor a Joel Embiid. Pričom ďalší hráč, ktorý by sa dal použiť na jednu z podkošových pozícii – Dario Sarič musí hrávať častokrát pozíciu small forwarda, aby dostával pravidelnejšie minúty.

Myslím si, že som až príliš dobrý na to aby som hrával osem minút v zápase,“ posťažoval sa Noel. „Je to pre mňa bláznivé. Musím sa vysporiadať s týmito s******i.

Tréner Bratt Brown chápe, že jeho hráč je frustrovaný a dúfa, že pri najbližšom stretnutí si všetko vysvetlia a budú opäť na rovnakej strane.

Nerlens je veľmi súťaživá povaha, je vo veľmi neobvyklej situácii. Úprimne ma zaskočilo, že svoju frustráciu prejavil takto verejne. Už sme to spolu raz prediskutovali a trocha ma mrzí, že nie je vidno, že sa túto situáciu snažíme nejako vyriešiť, aby bola pre nás prospešná do budúcnosti,“ povedal Brown. „Možno sa zdá, že v niektorých situáciách ho prehliadame, ale už som mu to vysvetľoval. Richaun (Holmes) je s nami od prvého dňa, preto ho automaticky mám na mysli skôr ako Nerlensa.

Noel vynechal prvých 23 zápasov novej sezóny a doliečoval si zranené koleno. Počas tohto obdobia nebol vždy s tímom, ale strávil nejaký čas rehabilitácie aj v Alabame. Vedenie tímu 76ers sa snaží vysporiadať s touto neobvyklou situáciou a nájsť optimálne riešenie, aby táto trojica talentovaných mladíkov našla spoločné využitie.

Zdroj: RealGM