Main Content

Majiteľ Dallasu Mavericks: ,,Hejteri budú vždy hejtovať!''

streda, 7. december 2016 15:07 | Autor: De Fa

Majiteľ Dallasu Mavericks: ,,Hejteri budú vždy hejtovať!''
Majiteľ Dallasu Mavericks: ,,Hejteri budú vždy hejtovať!'' | zdroj: © TASR

Aj napriek tomu, že Dallas Mavericks sa v novej sezóne len veľmi pomaly rozbieha, majiteľ klubu Mark Cuban zostáva optimistický. Informácie o tom, že by sa mal snažiť o takzvané „tankovanie“ rezolútne odmieta a naďalej verí tomu, že tím zostane konkurencieschopný a účasť v play-off mu neujde.

Nevydarený vstup texaského klubu do nového ročníka využili niektorí novinári na špekulácie o tom, že klub sa má snažiť o to, aby v drafte roku 2017 obsadil popredné priečky a tým zahájil postupnú fázu prestavby. Mark Cuban však tieto špekulácie popiera.

„´Hejteri´ budú vždy ´hejtovať´. Zmierili sme sa s tým. Ak sa snažíte súťažiť, a liga je každým rokom lepšia, tak ako je to tento rok, ak nezačnete dobre, ocitnete sa v situácii, že máte šancu na dobrý pick (výber v drafte pozn.red). Avšak pamätajte si, že aj keď budete mať najhoršiu bilanciu v lige, je 75 percentná šanca na to, že sa vám nepodarí dosiahnuť na najlepšie miesta v drafte.“

Mark Cuban odmieta pripustiť možnosť, že by táto sezóna mohla byť sezónou prestavby. Dallas je momentálne len pár zápasov od ôsmeho miesta, napriek tomu že je 10 zápasov od vyrovnanej 50 percentnej víťaznej úspešnosti.

„Je veľa tímov, ktoré sú na niekoľko rokov vzdialené od svojho cieľa a už niekoľko rokov sa snažia dosiahnuť svoj cieľ a to hlavne preto, že sa hráči naučili prehrávať. Prestali sa zaujímať o zlepšenie svojej individuálnej hry a zvykli si na to, že im to stačí. Vy potom proste nechcete vo svojom tíme chalanov, ktorí by rozvíjali tieto zlé návyky ďalej. Máme veľa mladíkov v tíme a našim cieľom je, aby každý zápas pre nich niečo znamenal. Nechceme, aby k tomu pristupovali štýlom ´Ok, aj tak nedostaneme šancu v závere zápasu, takže sa nemusíme snažiť a to, že prehráme zápas nám môže byť jedno.´ To nie je tá správna cesta ako získať tie správne návyky."

,,Jediný spôsob, kedy by ste sa mohli nad týmto zamýšľať je vtedy, ak by ste mali na dosah superhviezdu. Vtedy by sa to dalo akceptovať. Avšak v tomto ročníku draftu nie je žiaden Shaq, LeBron či Tim Duncan, takže si nemyslím, že je ten správny okamih na zahájenie niečoho takéhoto. V tomto prípade proste musíte všetkých vašich neprajníkov ignorovať, nechať ich nech si ďalej vymýšľajú a hľadieť si svojho.“

Pri ďalších otázkach redaktora ESPN Mark Cuban nevylúčil, že by sa mohol v blízkej dobe pokúsiť jeho tím posilniť skôr príchodom nových hráčov v rámci výmeny a zvoliť tak rýchlejšiu cestu k návratu medzi elitu.

Neustále načúvame nášmu tímu,“ vysvetľoval Cuban. „Jediná vec, ktorú si nemôžeme dovoliť je panika. Nesmieme dopustiť, aby sme robili unáhlené závery. Predsa vidíte, čo máme v tíme, no nie?! A to je presne to, s čím teraz pracujeme. Ak nedokážeme zostať zdravotne fit, bude to pre nás signál. Ak nebudeme a zatiaľ ani nie sme dostatočne dobrí, bude to ďalší signál. No ak sa rozohráme, a my vieme, že vieme hrať oveľa lepšie, potvrdí sa nám len to, čo sa vám teraz snažím vysvetliť. Nikdy proste neviete. Najhoršia vec by bola začať panikáriť.

Zdroj: ESPN