Main Content

195 ocenenie v kariére, no jedno z najdôležitejších. LeBron James je Osobnosťou roka

pondelok, 5. december 2016 14:29 | Autor: De Fa

195 ocenenie v kariére, no jedno z najdôležitejších. LeBron James je Osobnosťou roka
195 ocenenie v kariére, no jedno z najdôležitejších. LeBron James je Osobnosťou roka | zdroj: © TASR

LeBron James patrí bez pochýb medzi najlepších atlétov na svete. Tento tridsaťjeden ročný basketbalista už za svoju kariéru zaznamenal dokopy 194 rôznych ocenení. V dnešných dňoch sa mu dostalo ďalšej pocty a bol vyhlásený druhý krát vo svojej kariére Sports Illustrated Sportsperson of the Year (2012, 2016).

Veľkú úlohu pri rozhodovaní o tomto ocenení zohralo určite aj to, že LeBron James dokázal konečne po 52-ročných suchotách mestu Cleveland získať v profesionálnej súťaži majstrovský titul.

Uvedomujem si, že je to veľký úspech. Poznám históriu tohto ocenenia a akou cťou je získať túto cenu,“ vyjadril sa James pre redaktora ESPN, Dave McMenamina. „Dobre určite viete, aký mám názor na individuálne ocenenia a veci tohto druhu – nejako veľmi ma to nezasiahlo ani nerozrušilo. Avšak som naozaj poctený, že ma vybrali.“

LeBronovi Jamesovi sa podarilo v poslednom finále zaznamenať historický obrat, keď favorizovaných Golden State Warriors na čele s fenomenálnym Stephenom Currym dokázal odvrátiť stav série zo stavu 1-3 vo svoj neprospech a v sedemzápasovej bitke získať už svoj tretí titul šampióna, prvý s tímom Cavaliers. James dokázal zaznamenať 41 bodov v piatom a aj v šiestom zápase série a v záverečných minútach siedmeho zápasu predviedol kľúčový blok, ktorý bude považovaný za jeden z najdôležitejších blokov jeho kariéry.

Som skôr šťastný pre svoju rodinu, moje deti, manželku a mamu, pre svoju nadáciu a deti, ktoré reprezentuje, ktoré ma majú za svoj idol a inšpiráciu. Teším sa hlavne za nich. Úplne vážne, ani vám neviem presne opísať pocity, ktoré teraz prežívam.

LeBron James sa stal len druhým atlétom, ktorý toto ocenenie získal dva krát. Pripojil sa k Tigerovi Woodsovi, ktorý tho dostal rokoch 1996 a 2000.

Medzi najväčších favoritov na zisk ocenenia patrili aj hráči Chicaga Cubs (MLB), alebo hviezdy Olympiády Simone Biles, Katie Ledecky či Michael Phelps.

Tento ročník bol naozaj nabitý hviezdami. Bolo veľmi ťažko sa rozhodnúť pre toho najlepšieho,“ vyjadril sa Chris Stone, šéfredaktor časopisu Sports Illustrated. „Avšak nakoniec treba uznať, že LeBron James bol jasná voľba.James sa stal len desiatym basketbalistom v 62-ročnej histórii udeľovania cien podľa prestížneho časopisu Sports Illustrated.Pripojil sa tak po druhý krát k menám ako Michael Jordan, Tim Duncan, David Robinson, Dwyane Wade, Kareem Abdul-Jabbar, John Wooden, Bill Russell, Jerry Lucas či Rory Sparrow.

Zdroj: SI