Main Content

Chcú motivovať ostatných, hovoria autori nového Guinnesovho rekordu

utorok, 29. november 2016 15:28 | Autor: Squashmaster

Chcú motivovať ostatných, hovoria autori nového Guinnesovho rekordu
Chcú motivovať ostatných, hovoria autori nového Guinnesovho rekordu | zdroj: Youtube

Austrálskym Youtuberom Brettovi Stanfordovi, Derekovi Herronovi a Scottovi Gaunsonovi, ktorí sú známejší ako How Ridiculous sa vo Švajčiarsku podarilo niečo, o čom by si bežný človek myslel, že sa môže stať iba v holywoodskych filmoch.

V kantóne Valais, konkrétne z priehrady Mauvoisin, trafili loptu do basketbalového košu z obdivuhodnej výšky 180, 968 metra. Tým sa zapísali zo Guinessovej knihy rekordov, pretože vylepšili výkon ich amerických konkurentov z tohto roka o neuveriteľných 18 a pol metra.

Trojčlenný tím sa tomuto, dá sa povedať extrémnemu športu, venuje už niekoľko rokov a prvýkrát prekonal svetový rekord v roku 2011, kedy mu na to stačil hod "iba" z výšky 66,89 metra. Kôš vsietil Derek Herron, ktorý moment, kedy na tretí pokus strelil kôš, opísal za "neskutočný" a zároveň dodal, že "Sledoval som loptu až k obruči, ale stále som mal pochybnosti, či som naozaj trafil, až kým som nevidel Scotta, ktorý skákal od radosti."

How Ridiculous dúfa, že tento ich fenomenálny výkon inšpiruje k prekonávaniu samého seba aj ostatných ľudí: "Dúfame, že toto video motivuje ostatných, aby pokračovali v dosahovaní najlepších možných výsledkov v čomkoľvek, čomu sa venujú. Taktiež veríme, že teraz budú nabudený využiť potenciál v rámci svojich vlastných životov" odkázali vo videu, ktoré zachycuje ich rekordný hod.