Main Content

KHL: Účasť Jekaterinburgu v nasledujúcej sezóne otázna

štvrtok, 2. jún 2011 15:00 | Autor: TASR

Hokejový tím Avtomobilist Jekaterinburg možno nebude v sezóne 2011/2012 hrať v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

Klub totiž stále nevyrovnal dlhy z predchádzajúceho súťažného ročníka. Do 1. júna mali všetky kluby KHL povinnosť doručiť vedeniu súťaže dokumenty potvrdzujúce, že majú vyrovnané všetky záväzky a zároveň vykryté financovanie novej sezóny.

Všetky mužstvá tak učinili, len Avtomobilist dostal výnimku a jednodňový odklad. V priebehu štvrtka by sa mal minister športu Sverdlovskej oblasti Leonid Rapoport stretnúť so zástupcami KHL a doložiť všetky potrebné papiere.

Ak príslušná komisia prestížnej súťaže zhodnotí, že Avtomobilist nesplnil všetky podmienky pre štart v KHL, môže klubu znemožniť štartovať v sezóne 2011/2012 v tejto nadnárodnej lige, ktorej nováčikom je aj slovenský tím so sídlom v Poprade HC Lev.


Tarasov po odchode z Novosibirska do Chabarovska

Ruský hokejový útočník Dmitrij Tarasov po odchode z klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Sibir Novosibirsk smeruje do konkurenčného Amuru Chabarovsk. Informuje o tom internetová stránka nového zamestnávateľa 32-ročného krídelníka.

Tarasov sa vracia do svojho rodiska po päťsezónnej pauze, keď postupne hrával za Salavat Julajev Ufa, Dinamo Moskva, Spartak Moskva a Sibir Novosibirsk. V Amure bude Tarasov spoluhráčom slovenského brankára Jána Lašáka.

© WEBNOVINY