Main Content

Michael Jordan prirovnal Westbrooka k sebe. Vo svojej reči ho opísal ako úžasného hráča a človeka

pondelok, 21. november 2016 12:26 | Autor: De Fa

Michael Jordan prirovnal Westbrooka k sebe. Vo svojej reči ho opísal ako úžasného hráča a človeka
Michael Jordan prirovnal Westbrooka k sebe. Vo svojej reči ho opísal ako úžasného hráča a človeka | zdroj: © TASR

Pred nedávnom sa Russellovi Westbrookovi dostala veľká česť a bol uvedený do Oklahomskej siene slávy. Na pódium ho uviedol jeho idol a jeden z najlepších basketbalistov všetkých čias – Michael Jordan. Ten taktiež svojim príhovorom vyzdvihol Westbrooka za jeho prístup k basketbalu.

Russell Westbrook obetoval svoj čas na pódiu motivačne ladenou rečou, v ktorej vyzval komunitu, aby držala v týchto ťažkých časoch spolu. Vyjadril svoj názor na rôzne témy, ktoré sa objavili naprieč mediálnym spektrom a motivoval hlavne mladých ľudí, aby sa pokúsili využiť šance na to, aby boli úspešní a išli si za svojim cieľom.

Zaujímavé však boli slová Michaela Jordana, ktorý sa už dávnejšie vyjadril, že je fanúšikom hviezdy Oklahoma City Thunder a že mu vo viacerých smeroch pripomína práve jeho, za čias kedy ešte aktívne hrával v NBA.

Russell Westbrook. Čo by som vám povedal o tomto džentlmenovi. Ako som už povedal, sledujem ho už dlhšiu dobu. Rozprával som sa o ňom so Samom (Prestim), náš rozhovor sa uskutočnil ešte pred tým, ako ste ho draftovali do svojho tímu a ja som sa vtedy snažil dostať sa na vyššiu pozíciu v drafte, aby som ho získal pred vami, ale to už určite viete. Russell má v sebe niečo, čo má len veľmi málo basketbalistov. Je to jeho vášeň pre túto hru (basketbal). Zakaždým, keď som hral basketbal a vstúpil som na ihrisko, cítil som, že zakaždým je tam niekto, kto ma ešte nevidel hrať. To ma motivovalo každý jeden večer. Tento chalan má tú istú vášeň v sebe a to sa nedá naučiť. Ja to vnímam ako rešpekt k tejto hre.

Premýšľam nad ďalšími vecami, na ktoré by ste mali byť hrdý a napadá ma jeho lojalita, ktorú tento chalan ukázal. Mohol sa kľudne rozhodnúť pre Charlotte... avšak rozhodol sa, že zostane tu v Oklahome. Nie som tu pre to aby som sa snažil udrieť si do niekoho, kto tu nie je. Každý má na výber. Keď som videl, že sa rozhodol zostať v Oklahome, bol som na neho hrdý. Ako Clay určite vie a taktiež aj Russ, hneď som im písal a vzdal im rešpekt, pretože máte tú možnosť vidieť veľmi ale naozaj veľmi špeciálneho chalana.

To že mi umožnil prísť sem a stáť tu, aby som ho uviedol do Oklahoma Hall of Fame (Oklahomská sieň slávy), neviem čo by som vám mal povedať, aby ste si uvedomili akého výnimočného chalana tu máte. Urobil toho už veľmi veľa pre hru ktorú všetci milujeme. Urobil toho taktiež veľa mimo basketbalového ihriska pre vás. Má neuveriteľnú rodinu. Toto bola prvá možnosť stráviť viac času s jeho rodinou. Človiečik Ray Westbrook je najlepší. Žeriem ho. Jeho mama a otec sú skvelí ľudia, ste naozaj výnimoční ľudia.

Avšak pokiaľ ide o Russella, a jeho vášeň pre basketbal, to sa nedá naučiť. Musíte sa s tým narodiť. Delí sa s touto vášňou so všetkými tu v Oklahome. Mali by ste byť určite na to hrdí, za to úsilie a lojalitu, ktorú tomuto štátu, mestu a taktiež komunite preukazuje. Vždy a za každých okolností sa drží svojej úspešnej kampane ´Why Not?´ a jeho nadácia dáva šancu tým menej šťastným deťom, aby dostali príležitosť podieľať sa na tom, na čom by za normálnych okolností nemali šancu sa ani len zúčastniť. Dáva im šancu na lepšiu budúcnosť. Pre túto komunitu robí naozaj veľa. Som hrdý na Russella Westbrooka.“

(@diogojordan23),

Russell Westbrook je typom hráča, ktorého buď nenávidíte alebo ho milujete. V médiách je často krát vykresľovaný ako kontroverzný športovec na palubovke a mimo nej. Niekedy sa už neviete ani zorientovať, či to čo si prečítate v rôznych článkoch je pravda, alebo výmysel. Každopádne, keď si čítate slová od Michaela Jordana, ktorý sa v tejto komunite považuje za človeka s mienkotvorným názorom, a mali ste o Westbrookovi zlé mienenie, musíte zmeniť aspoň z časti svoj názor na tohto hráča.

 Zdroj: Oklahoman