Main Content

Gombos vyhral Peugeot Slovak Open. Chce si zahrať hlavnú súťaž na grandslame

pondelok, 14. november 2016 08:05 | Autor: TASR

Gombos vyhral Peugeot Slovak Open. Chce si zahrať hlavnú súťaž na grandslame
Gombos vyhral Peugeot Slovak Open. Chce si zahrať hlavnú súťaž na grandslame | zdroj: © TASR

Bratislava 14. novembra (TASR) - Ziskom titulu na domácej pôde si splnil sen, no myslí už na ďalšiu métu. Slovenský tenista Norbert Gombos si chce v novej sezóne zahrať hlavnú súťaž na grandslamovom turnaji.

Víťaz bratislavského challengeru Peugeot Slovak Open by bol najradšej, keby sa mu to podarilo už v januári na Australian Open v Melbourne.

"Urobím všetko pre to, aby som sa v roku 2017 prebojoval do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji a aby sa mi darilo aj v kvalifikáciách na ďalších veľkých podujatiach ATP. Mám za sebou zrejme najnáročnejšiu sezónu v doterajšej kariére. Po operácii kolena nebolo ľahké vrátiť sa späť na bývalé pozície. V auguste som bol až vo štvrtej svetovej stovke, no podarilo sa mi z toho vyhrabať."

Podľa Gombosa bol zlomový turnaj v thajskom Bangkoku, na ktorom v prvom kole otočil zápas, v ktorom prehrával 3:6 a 1:4. "Toto víťazstvo ma nakoplo. Postupne som sa dostal do hernej i psychickej pohody a začal som vyhrávať ťažké trojsetové zápasy. Prišlo semifinále v Izmire, finále v Orleans a v závere sezóny tituly v Breste a Bratislave. Hoci challenger vo Francúzsku bol o niečo lepšie dotovaný, viac si cením triumf z NTC. Každý hráč chce vyhrať pred domácim publikom. Doma vás prídu podporiť vaši najbližší, ste viac na očiach. Aj v Breste mi niektorí diváci prejavovali sympatie, no neprežívali to tak, ako slovenskí fanúšikovia, ktorým som ziskom titulu urobil radosť."

Spolupráca Gombosa s trénerom Ladislavom Simonom postupne začína prinášať svoje ovocie. "Konečne mám hráča, s ktorým si veľmi rozumiem nielen tenisovo, ale aj mimo kurtu. Keď sa nám nedarilo, Norbi ukázal veľmi veľký charakter. Cítil som, že mám u neho dôveru. Prešli sme si ťažkým obdobím a boli chvíle, keď sa ma ešte aj upratovačka spýtala, čo je s nami, prečo ten forhend lieta do autu a prečo robí toľko dvojchýb. O to viac si cením, že sa nám teraz darí. Netreba mať hlavu v oblakoch, no verím, že v novej sezóne prídu ďalšie trofeje. Keď človek splní športové ciele, tak prídu aj tie ostatné, ktoré sú také tenisové benefity," zdôraznil bývalý kouč Lukáša Lacka, Magdalény Rybárikovej či Jiřího Veselého.