Main Content

Boshov koniec v Miami má 2 teórie. Jedna z nich je mierne ''konšpiračná''

piatok, 14. október 2016 10:57 | Autor: De Fa

Boshov koniec v Miami má 2 teórie. Jedna z nich je mierne ''konšpiračná''
Boshov koniec v Miami má 2 teórie. Jedna z nich je mierne ''konšpiračná'' | zdroj: © TASR

Pred nedávnom sme vám priniesli článok, že Chris Bosh sa chystá znovu naskočiť do kolotoča NBA. Po zdravotných ťažkostiach sa pod dohľadom trénerov dostával do formy a mal v úmysle absolvovať predsezónny kemp so svojimi spoluhráčmi. Avšak situácia sa obrátila a podľa najnovších správ by mali byť dni Chrisa Bosha v tíme Miami Heat spočítané.

Nikto presne nevie, ako vážna táto situácia okolo C-Bosha v skutočnosti je. Teórii je viacero a len čas ukáže, ktorá je tá pravdivá. Podľa jednej z nich ide tímu Miami Heat o to, aby mohli Boshov kontrakt tak povediac anulovať a tým sa zníži ich rozpočet a uvoľnia si tak financie pre prípadné ďalšie transakcie. Ďalšia teória je taká, že Boshov stav je naozaj natoľko vážny, že je len otázka času kedy kariéru oficiálne ukončí.

Chris Bosh sa zúfale snaží o návrat do NBA, po tom ako už pomaly dve sezóny zápasi s krvnými zrazeninami, ktoré sa mu objavujú v pľúcach. 32-ročný hráč by mal byť na vrchole svojej výkonnosti. Jeho kontrakt je ešte platný do roku 2019 a má hodnotu približne 75M dolárov, avšak ak bude ešte dlhšiu dobu mimo hry, môže tím Miami Heat požiadať ligu o udelenie výnimky a jeho kontrakt anulovať. Osoby blízke Boshovi si myslia, že to je hlavný úmysel Pata Rileyho. A práve toto má byť dôvod, prečo sa Bosh vyhýba akejkoľvek komunikácii s generálnym manažérom tímu Heat. Ten stále dúfa, že dokáže presvedčiť Bosha, aby si spolu sadli za jeden stôl aj s lekármi a prebrali vzniknutú situáciu.

Podľa oficiálnych zdrojov Bosh neprešiel vstupnými lekárskymi prehliadkami a tým pádom mu lekári neumožnili štart v prípravnom kempe Heat. Dôvodom mal byť opäť nález v pľúcach. Majiteľ klubu Micky Ariston, Pat Riley a tímoví lekári už absolvovali spoločné sedenie, v ktorom si prebrali všetky možné zdravotné komplikácie, ktoré by mohli nastať v prípade, že by Chris Bosh znovu nastúpil na palubovku. Je taktiež otázne, či Boshovi dá nejaký tím ešte šancu ak by ho vedenie Heat uvoľnilo zo svojich radov, po tom čo si prečítajú jeho zdravotnú dokumentáciu.

Samotný hráč na sociálnej sieti Instagram zverejnil video, v ktorom označuje toto obdobie za „down moment“ svojho života (p.a. zlé obdobie) avšak berie to podľa jeho slov pozitívne a tvrdí, že všetko bude v poriadku. „Vždy sa objaví nejaká malá prekážka, ktorá vás zabrzdí, avšak treba sa snažiť zvládnuť to zo všetkých síl a nedovoliť, aby táto prekážka zmarila vaše úmysly.

Podľa neoficiálnych zdrojov lekári Chrisovi Boshovi povedali, že by sa mal pripraviť na to, že jeho kariéra profesionálneho športovca sa z najväčšou pravdepodobnosťou skončila. Po tejto správe sa objavilo množstvo podporných reakcii na sociálnych sieťach od jeho kolegov a kamarátov. Dokonca aj LeBron James po tom, čo bol navštíviť svojho bývalého spoluhráča, s ktorým dokázal v drese Miami Heat dva krát získať majstrovsky titul, povedal: „Vždy budem stáť za mojim bratom Chrisom. Najdôležitejšia vec v živote je práve zdravie. Preto ak sa rozhodne akokoľvek, vždy ho budem v tom podporovať. Je to preňho veľmi náročná situácia. Bol som šokovaný, keď som sa dopočul o správe, že tím Heat už s ním ďalej nepočíta. Avšak aj ja celú situáciu vnímam len zvonka. Ťažko je sa vcítiť do jeho kože. Prajem si pre neho len to najlepšie. Má moju podporu.

Situácia okolo Chrisa Bosha sa neustále mení a nie je možne definitívne povedať, čo sa udeje ďalej. Preto nám nezostáva nič iné, ako celú túto situáciu naďalej sledovať a o prípadných oficiálnych správach vás budeme informovať.