Main Content

Curry je vo vyjadreniach pred sezónou opatrný. Durantov príchod mužstvo výrazne ovplyvnil

pondelok, 3. október 2016 10:47 | Autor: De Fa

Curry je vo vyjadreniach pred sezónou opatrný. Durantov príchod mužstvo výrazne ovplyvnil
Curry je vo vyjadreniach pred sezónou opatrný. Durantov príchod mužstvo výrazne ovplyvnil | zdroj: © TASR

Stephen Curry napriek tomu, že sa vedeniu Golden State cez leto podarilo vytvoriť „SUPERTÍM“ a po príchode Kevina Duranta sú ešte väčším ašpirantom na titul, ako tomu bolo pred rokom, je vo svojich vyjadreniach pred sezónou veľmi opatrný.

Bude to fungovať,“ vyhlásil Curry k téme zapadnutia Kevina Duranta do tímu Warriors. „Bude to pre všetkých obrovská zmena. Treba si uvedomiť, že sme mali skvelú dynamiku pri našom minuloročnom pláne pod názvom ´Strength in Numbers´ a náš káder bol naozaj široký. Na to aby sme mohli Kevina získať do nášho tímu, sme museli obetovať veľa dôležitých a ,platných hráčov. Takže to bude zaujímavá cesta opäť sa dostať po všetkých tých zmenách do nášho štýlu, aký sme predvádzali.

Stephen Curry narážal na to, že v tíme vládla počas celej sezóny neuveriteľne dobrá chémia a hráči boli spolu naladení na jednej vlne. Cez leto však odišlo viacero hráčov základnej zostavy a taktiež zopár ťahúňov z lavičky. Dôvodom bol už spomínaný príchod Kevina Duranta a pokrytie jeho kontraktu. Odísť z tímu tak museli austrálsky pivot Andrew Bogut, malé krídlo Harrison Barnes, brazílsky rýchlik Leandro Barbosa, Festus Ezeli ši Marreese Speights. Tím počas leta posilnilo viacero hráčov - Zaza Pachulia, David West, Patrick McCaw či Damian Jones. Bude nejakú chvíľu trvať, kým si na seba zvyknú a nájdu tu správnu súhru.

"V útoku budeme naozaj dobrý, pretože každý bude schopný strieľať z hocijakej pozície," pokračoval Curry. "Bude množstvo príležitostí, aby hocikto z tímu zažiaril. Pre nás to bude obzvlášť jednoduché, pretože máme zdravé sebavedomie. Znamená to, že každý z nás si myslí, že je ten najlepší hráč. Cítime sa tak pohodlne v tejto roli, vždy keď vojdeme na palubovku. Jediný náš cieľ je vyhrať. Dobre vieme, aký je to pocit, keď neuspejeme. Práve preto to nechce nikto z nás dopustiť."

Curry narážal na neúspešné zavŕšenie minuloročnej skvelo rozbehnutej sezóny, keď dokázali v základnej časti vyhrať 73 zápasov a prekonať tak dvadsať rokov starý rekord Chicaga Bulls. V play-off však nedokázali nadviazať na svoju skvelú formu a séria ťažkých zápasov ich vyčerpala do finálových bojov. Napriek tomu dokázali vo finálovej série vyhrávať už 3:1 na zápasy a len krôčik im chýbal k obhájeniu titulu šampióna a zavŕšenie dokonalej sezóny. Nestalo sa a nakoniec podľahli Clevelandu Cavaliers po sedemzápasovej bitke 4:3 na zápasy.

 "Bude to určite fungovať. Aj keď to možno nebude hneď a vyžiada si to určitý čas, možno sa to vyladí už počas predsezónneho kempu a prídeme na to," povedal Curry.

Bude doslova ťažké prehrať nejaký zápas, pri takom talente, aký sa dokázalo spojiť v tíme Golden State Warriors. Najviac špekulácii sa objavuje pri otázke, ako im to bude ladiť spolu v ofenzíve. Curry a Thompson zaznamenali dokopy v minulej sezóne 37 striel na zápas. Kevin Durant dokonca 20 striel. Bolo by naivné si myslieť, že tieto priemery si udržia. Curry však tvrdí, že nebude nutné, aby sa niekto obetoval.