Main Content

Kanaďan Price môže byť vďačný Jarovi Halákovi

streda, 28. september 2016 10:26 | Autor: Dávid Lech

Kanaďan Price môže byť vďačný Jarovi Halákovi
Kanaďan Price môže byť vďačný Jarovi Halákovi | zdroj: © TASR

V minulosti hájili farby rovnakého tímu. Vo finále mimoriadne sledovaného Svetového pohára stoja proti sebe. Kanaďan Carey Price s odstupom času priznáva, že Jaroslavovi Halákovi má za čo ďakovať.

Písal sa rok 2010 a v play-off predviedol Jaroslav Halák azda svoj životný výkon. Odchytal 18 stretnutí, udržal si 92,3-percentnú úspešnosť zásahov a prakticky vlastnými silami dotiahol kanadský tím do konferenčného finále cez Ovečkinov Washington Capitals i Crosbyho Pittsburgh Penguins. Obrovskému úspechu bratislavského rodáka sa len zo striedačky prizeral kanadský talent Carey Price.

Po sezóne sa „Habs“ museli rozhodnúť. Price alebo Halák? Napokon si zvolili prvého menovaného a slovenský brankár odišiel do St. Louis Blues. Tento krok vedenia nenašiel u svojich fanúšikov veľké pochopenie. Montrealskí priaznivci naspievali svojmu hrdinovi play-off pesničku a vyvyšovali ho na každom jednom kroku.

Halákove výkony prinútili jeho kolegu Careyho Pricea počas leta na sebe veľmi tvrdo pracovať. „Keď som sedel na lavičke, dospel som k rozhodnutiu, že musím viac pracovať. Videl som, že všetci napredujú, iba ja stojím na mieste. Tak som tvrdo pracoval,“ tvrdí kanadská brankárska jednotka na turnaji pre oficiálny web Svetového pohára wch2016.com.

Za svoje herné napredovanie tak vďačí aj bývalému slovenskému kolegovi. „Myslím si, že som vtedy trochu vyrástol. Bol som stále mladý, na začiatku svojej kariéry, no už vtedy som o trochu vyrástol a dospel,“ tvrdí sebavedomý Kanaďan, ktorý je mnohými expertmi považovaný za najlepšieho brankára sveta.

K hernému i osobnostnému napredovaniu tak Pricea výrazne prinútil úspech Slováka v montrealskom drese v sezóne 2009/2010. Teraz stoja vo finálovom súboji proti sebe, no opora Tímu Európy, Jaroslav Halák, odmieta akúkoľvek prehnanú súťaživosť s bývalým tímovým kolegom.