Main Content

Mikrofóny na dresoch hráčov sú cenzúrované. ,,Pán boh zaplať,'' hovorí Jordan

utorok, 27. september 2016 15:52 | Autor: Dávid Lech

Mikrofóny na dresoch hráčov sú cenzúrované. ,,Pán boh zaplať,'' hovorí Jordan
Mikrofóny na dresoch hráčov sú cenzúrované. ,,Pán boh zaplať,'' hovorí Jordan | zdroj: © TASR

Hokejových priaznivcov po celom svete si získavajú videá so zábermi zo Svetového pohára, na ktorých môžu vďaka mikrofónom na dresoch počuť komunikáciu medzi hráčmi. Čech Michal Jordán priznal, že nie vždy ide len o „kóšer“ debaty.

26-ročný český obranca absolvoval v drese národného tímu všetky tri stretnutia. Na konto si pripísal jednu asistenciu a dva plusové body. Pred novou sezónou je stále bez angažmánu a podľa všetkého zvolí návrat do Európy. V minulej sezóne obliekal dres Carolina Hurricanes a v prvom stretnutí Svetového pohára proti Kanade mu organizátori pripevnili mikrofón na dres.

Nič sa tým pre mňa nemenilo. Nebolo to úplne ideálne, hlavne tým, ako sa zápas vyvíjal. Ani som si to nejak príliš neužil, pretože to pre mňa bola premiéra. Na veste máte pripevnený mikrofón a ten vás sníma celú dobu,“ opisuje veľmi zaujímavú novinku pre hokej.cz.

Podobné video so zachytenými debatami hokejistov nedávno NHL zverejnila aj z kuchyne Tímu Európy, keď s mikrofónom na veste hral Slovák Tomáš Tatar. Ako si mnohí fanúšikovia mohli všimnúť, vyjadrenia hráčov sú cenzurované a samotnému Jordánovi v zázname chýbalo viacero udalostí zo zápasu. „Veľa vecí zo zápasu tam nezostalo. Pán Boh zaplať, vystrihli nadávky a tieto veci,“ dodal s úsmevom rodák zo Zlína.

Podobné zavádzanie noviniek ale kvituje. „Pre fanúšikov ide určite o spestrenie. Nechodíme okolo seba v rukavičkách, s tým všetci rátajú. Nijak som sa neobmedzoval.

V zostrihoch jeho najlepších momentoch s upevneným mikrofónom častokrát znela aj čeština. „Keď sa snažíme povzbudiť v kabíne alebo na striedačke, tak je to česky, ak dôjde k súbojom so súperom alebo diskusiám s rozhodcom, prebieha to anglicky. V zostrihoch bolo počuť hlavne čeština ako sme sa bavili so spoluhráčmi o buly alebo o konkrétnych situáciách.

A čo jeho šarvátka s Ryanom Getzlafom? „Ani som nemohol nejak veľa rozprávať, lebo ma držal v „kravate.“ Potom sme si niečo hovorili, ale na tom videu to nebolo,“ s potmehútskym úsmevom uzavrel svoje rozprávanie pre českú hokejovú stránku.