Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po porážke Tímu Európy s favorizovanou Kanadou

štvrtok, 22. september 2016 08:05 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po porážke Tímu Európy s favorizovanou Kanadou
Hlasy hráčov a trénerov po porážke Tímu Európy s favorizovanou Kanadou | zdroj: © TASR

Toronto 22. septembra (TASR) - Hokejisti Tímu Európa so šiestimi Slovákmi narazia v semifinále Svetového pohára na Švédov. Rozhodlo o tom ich záverečné vystúpenie v A-skupine, v ktorom podľahli favorizovanej Kanade 1:4 a v tabuľke obsadili konečnú druhú priečku. V úvodnom semifinále nastúpi domáca reprezentácia v nedeľu o 1.00 SELČ proti výberu Severnej Ameriky alebo Rusku, duel Švédsko - Tím Európa je následne na programe o 19.00.

hlasy po zápase /zdroj: TV DAJTO, wch2016.com, tsn.ca/

Jonathan Toews, útočník Kanady, autor dvoch gólov a asistencie: "Dnes sme sa dostali k niekoľkým dorážkam a padlo nám tam pár gólov. Myslím si, že každým zápasom na turnaji sa naša hra zlepšuje."

Sidney Crosby, kapitán a strelec prvého gólu Kanady: "Jonathan (Toews) opäť ukázal, že dokáže v dôležitých zápasoch zobrať zodpovednosť na svoje plecia. Nie nadarmo má v zbierke tri prstene za zisk Stanleyho pohára a niekoľko zlatých medailí. Dnes sme dokázali držať puk v súperovom pásme. Ak chceme uspieť, v každom stretnutí na turnaji musíme byť pripravení aj po defenzívnej stránke."

Mike Babcock, tréner Kanady: "Bol to jeden z tých zápasov, v ktorých sme neboli úplne spokojní s predvedenou hrou, aj keď sme vyhrali. Dosiahli sme však veľké víťazstvo. Cítime sa fajn, prvenstvo v skupine nás teší, nemusíme pred semifinále meniť šatňu."

Marián Hossa, autor jediného gólu Tímu Európa: "Boli lepší, je to najlepšie mužstvo na turnaji. My sme mali nejaké šance, Jaro nás v bránke podržal, ale bohužiaľ, proti nim sa hrá veľmi ťažko. Pri niektorých góloch sme síce mali smolu, ale očividne nás prestrieľali, a to hovorí za všetko. Proti Švédom sme už hrali v príprave, nič to však neznamená. Vieme, akú majú silu. Bude to úplne iný zápas."

Roman Josi, obranca Tímu Európa: "Postup do semifinále bol náš cieľ. To, že sme ho dosiahli, je určite skvelé pre náš tím. Sme šťastní, no chceme viac."